Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Aluslattianmateriaali

Ylä-, ala- ja välipohjat

Kysytty: 20.3.2012 klo:21:20
Olis tarkotus asentaa kerrostaloasuntoon laattaa lattialle. Ajattelin jonkinlaisen askeläänieristyksen rakentaa käyttämällä uivaa aluslattiaa. En haluaisi kovin korkeaa rakennetta, joten olen miettinyt seuraavanlaista ratkaisua. Alimmaiseksi höyrynsulkumuovi -> parketille/laminaatille tarkoitettu askeläänieriste ~20dB vaimennuksella(tuplex, uno-protect, tms) -> 2x6,5mm koivuvaneri limitetyin saumoin -> laatat.

Muutama kysymys kuitenkin herännyt kyseisestä ratkaisusta.

Onnistuuko vanerille laatoittaminen vai tuleeko kosteuselämisen aiheuttama saumojen rakoilu ja laattojen irtoaminen ongelmaksi?

Onko 2x6.5mm vanerista tehty aluslattia riittävän jäykkä laatalle ollessaan tuon tyyppisten eristeiden päällä?

Onko parempia ehdotuksia matalalle laattalattian askeläänieristykselle? esim saneeraus + ek kipsi saumat limitettynä?Virallinen vastaus
En suosittele käytettäväksi vaneria alusmateriaalina. Se elää vuodenaikojen kosteusvaihteluj...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Aluslattianmateriaali":
Jäsenen antama (21.3.2012 klo:8:52) kommentti

Ei varmaan ole tuollaiselle rakenteelle tehty desibelikokoeita.

Jäsenen antama (21.3.2012 klo:9:19) kommentti

Joo, tuskin on tehty kokeita koko rakenteelle. Hieman olen ihmetellyt tätä meininkiä, että laminaatin/parketin alle hyväksytään yleisesti alusmateriaaliksi parin millin solumuovi, mutta jos haluat laatoittaa niin pitäis olla 30mm kova villa ja tuplakipsi tai paksu valettu laatta. Oman järjenjuoksun mukaan tuollainen aloituksen mukainen rakenne olisi ääneneristävyydeltään vastaava kuin normaali uiva parkettiasennus laadukkaalla askeläänieristeellä + laatoituksen massan tuoma lisävaimennus.

Jäsenen antama (21.3.2012 klo:9:31) kommentti

Kun esitän, että jätät sen höyrynsulkumuovin pois, niin pääset huomattavasti matalammalla rakenteella.Tämä ehdotukseni on rehellisesti todettuna samaa tasoa kuin sinun suunnitelmasi, mutta oikeammin paljon parempi.


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: