Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

70-luvun tiilitalo: halkeilu: kuivuus vai kosteus

Ylä-, ala- ja välipohjat

Kysytty: 14.9.2003 klo:19:50
Tuleeko pintahalkeamia läjellä sisäkaton rajaa mahdollisesti vesikattovuodon takia vai kuivumisen takia, kun lämmin ilma nousee ylös.Virallinen vastaus
Jos halkeama vanhaan taloon syntyy nopeasti ja tuo kohta kopisee eri tavoin kuin muu seinä, asia kannattaa tarkastaa. Kuitenkin normaali vesikattovuoto näkyy kosteana alueena rappauksessa. En voi poissulkea vesikattovuotoa selostuksesi perusteella, mutta epätodennäköisenä tuota pidän, jos kosteutta ei näy. On mahdollista, että vuoto menee suoraan sisä- ja ulkomuurauksen väliin ja aiheuttaa vain kosteuspainetta sisäpuoleen rappaukseen. Tämän saa selville todennäköisesti pintakosteusmittarilla. Toinen vaihtoehto on, että kun vesikatto on tehty puusta, joku puupalkki on aikojen kuluessa vääntynyt, aiheuttanut jännitystä rakenteisiin ja se on nyt jotenkin purkautunut, aiheuttaen halkeilun. Pidän tätä todennäköisempänä vaihtoehtona.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / 70-luvun tiilitalo: halkeilu: kuivuus vai kosteus":

HUOM! Voit kysyä jatkokysymyksen liittyen aikaisempaan kysymykseesi

Kysy Jatkokysymys

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa