Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Vesikaton uusiminen

Vesikatto

Kysytty: 5.4.2005 klo:8:18
Asun 50- luvulla rakennetussa omakotitalossa. Katon toinen lape on alkuperäistä hyväkuntoista peltiä, asennettu ilman tuuletusta pohjalaudoitukseen kiinni. Toinen puoli on alkuperäistä kuitulevyä (asbestia? ). Hauaisin uusia myös tämän puolen , classic pelti + tuuletus rimoitus alle. Pitäisikö vanha kuitulevy poistaa alta? Vanha pellitys on tarkoitus maalata uuden pellityksen väriseksi. Pitäisikö myös vanha pellitys vaihtaa? Miten olisi järkevintä menetellä?
Virallinen vastaus
Minä poistaisin kuitusementtilevyn. On turha jättää sitä paikoilleen. Saat rakenteesta varmasti oikean, kun teet tuuletusraot oikein. Vanhan pellityksen uusimisessa luottaisin asiantuntijan näkemykseen, kun hän on käynyt tarkastamassa katon. Näkemättä en pysty antamaan neuvoa.

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesikatto / Vesikaton uusiminen":