Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Vartin päälle peltikatto?

Vesikatto

Kysytty: 11.1.2012 klo:20:21
Talossa jyrkkä harjakatto ja kateaineena vartti ilman aluskatetta. Katto on 33 vuotta vanha. Ei vielä vuoda, mutta uusiminen perusteltua muutaman vuoden sisällä. Varttikaton purku on hankalaa ja luvanvaraista. Eräs asiantuntija ehdotti vanhan varttikaton jättämistä aluskatteeksi. Vartin päälle vaan kakkosneloset ja poimutettu peltikate. Mitenkä tällainen mahtaisi toimia. Ainakin purku- ja hävityskustannukset poistuisivat.Virallinen vastaus
Varttikatteen höyryläpäisevyys on erilainen kuin nykyisten aluskatteiden, ja siksi ullakkotilojen tuuletusta ei saa heikentää. Varttikatteen voi jättää aluskatteeksi, mutta se ei saa rikkoutua uuden vesikatteen asennuksen yhteydessä. Varttikatteen uraan asennettava pystysuuntainen tuuletusrima on pyöristettävä alareunastaan, jotta terävät kulmat eivät riko katetta. Suosittelen kuitenkin varttikatteen purkamista. Purkamisen voi tehdä ilman lupaa, kun katelevyt säilyvät ehjinä. Purun yhteydessä suosittelen käytettäväksi hengityssuojaimia.

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesikatto / Vartin päälle peltikatto?":
Jäsenen antama (12.1.2012 klo:10:33) kommentti

Kyllä sen vartti-katon saa purkaa ilman lupiakin, mikäli ne levyt saa ehjänä irroitettua. Purkajien on suotavaa käyttää asbestin purussa käytettäviä suojaimia.

Jäsenen antama (15.1.2012 klo:19:26) kommentti

Mihin ehjät puretut levyt toimitetaan ja mihin hintaan?

Jäsenen antama (15.1.2012 klo:20:23) kommentti

Paikalliselle jäteasemalle, täälläpäin asbesti taisi olla 280€/tonni