Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Vanhan aluskatteen poistaminen

Vesikatto

Kysytty: 8.4.2019 klo:12:30
V.92 valmistuneeseen pulpettikattoiseen paritaloon suunnitteilla kattoremontin tekeminen. Talossa tuulettuva yläpohja ja teräspeltikate. Vanha muovinen aluskate roikkuu kesäsäällä ja limittyminen tuolloin vajaa. Vanha teräspeltikate uusitaan, alle tuuletusrako ja uusi hengittävä aluskate. Kattoremonttifirma haluaa jättää vanhan aluskatteen poistamatta. Eikö vanha aluskate tee uudesta aluskatteesta täysin hengittämättömän?  Onko tällainen kaksinkertainen aluskaterakenne hyvän rakennustavan ja rakennusmääräysten mukainen? 
Virallinen vastaus

Vanha aluskate

Toisinaan vanhan aluskatteen poistaminen on työläs ja kallis toimenpide.
Sen voi leikellä melko huolimattomasti pois tai viiluttaa puukolla niin tiheään viillellen, että toimii täysin hengittävä.
Ehjäksi ei vanhaa aluskatetta saa jättää, koska se rakennusfysikaalisesti toimii silloin väärin uuden tiiviin aliskatteen kanssa.

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesikatto / Vanhan aluskatteen poistaminen":
AM
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen antama (9.4.2019 klo:9:05) kommentti

Jätetäänkö vanhat ruoteet ja korotusrimat paikalleen? Niiden päälle aluskate, korotusrimat ja ruoteet. Tulee tuolla tavalla katosta aika paksu.