Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

tuuletusväli pärekatolle

Vesikatto

Kysytty: 30.10.2004 klo:16:29
vanhan tiilikaton purku ja aluskatteen laitto pärekaton päälle.kattotuolit on 1400mm jaolla.meneekö oikein jos päreenpäälle naulataan rima 32x50 kattotuolin kohdalle ja sitten aluskate ja sen päälle rima 25x50.Jonka jälkeen ruodelaudat 32x100 ja lopuksi peltikatto päälle.Katon kaltevuus on 45 astetta tarvitaanko tiivistenauhoja harjapellille vai onko niistä ilmankierrolle haittaa päreitä ajatellen.Vai onko aluskate yleensä tarpeellinen,koska pärekatto on jo olemassa.Päreen alapuolella on päreen ruodelauta ja ns.kylmä ullakkotila joka tuulettuu ylös harjaan asti.

Kysyjä
Kysymyksiä: 2 kplVirallinen vastaus
Hyvä pärekatto toimii aluskatteena. Kokonaisrakenne tietenkin ratkaisee uuden aluskatteen tarpeen. Jätä katteen alle vähän isompi tuuletusrako. Tuossa voisi olla vaikka 50x50 ripa. Sen päälle tulevat kattopellin ohjeiden mukaiset ruoteet, ja uusi kate.

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesikatto / tuuletusväli pärekatolle":