Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Terassin katto

Vesikatto

Kysytty: 7.11.2019 klo:6:34
Terassin katto on tekeillä. Kiinnitys ulkoseinään palkkikengillä 2x10x100 kansiruuvilla. Niskojen jako k600. Paljonko kansiruuvi kestää painoa ja esireiän meinasin porata 8mm terällä onko se oikein? Virallinen vastaus
Mikäli tarvitset tarkat tiedot kestävyydestä ota yhteyttä rakennesuunnittelijaan, jolloin saat teoreetiseb tiedon kestävyydestä, johon vaikuttavat kiinnitys alustan materiaali sekä onko palkkikengän välissä massaltaan erilaita materiaalia kuin varsinainen kiinnitys rakenne, palkkien jänneväli, alueellinen sijainti lumikuormat ym..
Käytännön tekijänä uskaltaisin itse tehdä kyseisellä tavalla normaalin terassin kannakkeet ja kiinnitykset esittämälläsi tavalla. Huomioi kuitenkin, että palkkikenkä ja kansipultti ovat samaa materiaalia.
Esireiän koko on ok kunhan se on syvyydeltään vähintään pultin pituinen.
 

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesikatto / Terassin katto":
HS
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi