Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Räystäsleveys

Vesikatto

Kysytty: 28.4.2005 klo:7:36
Talo on 60- rakennettu rintamamiestalo. Tarkoitus olisi uusia vesikatto, nykyinen on peltikate ilman aluskatetta. Katteeksi tulee Rannilan Classic. Myöhemmin olisi tarkoitus uusia ikkunat ja ulkovuoraus (nyt on mineriittilevy) sekä asentaa 50mm lisälämmöneristettä Lisälämmöneristeeksi tulee Paroc WPS 3n. Ulkovuoraukseksi tulee lautavuoraus pystyyn, joten seinän paksuus kasvaa huomattavasti. Kysymys kuuluukin paljonko räystäitä pitäisi jatkaa vesikatteen uusimisen yhteydessä ja mikä olisi sopiva räystäsleveys?

Hakija
Kysymyksiä: 6 kplVirallinen vastaus
Veteraanimallissa räystäsleveys vaihtelee 40 - 60 cm välillä. Pidemmät räystäät eivät taloon sovi. On tietenkin hyvä kysyä asiaa arkkitehdilta. seinä eristettäessä kasvaa enintään 20 cm, joten enempää jatkamista räystäille en suosittele.

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesikatto / Räystäsleveys":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: