Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Peltikatonvuoto

Vesikatto

Kysytty: 10.8.2009 klo:9:53

Kyseessä on mökin peltikatonvuoto piipunjuuresta. Laitoin pellin saumoihin nyt korjausmassaa. En tiedä tarkemmin millainen rakenne katossa on, välitilaa sisäkaton ja ulkokaton välissä ei ole. välissä on ainakin eristeenä villaa, muusta eristeestä en tiedä. Kysymys kuuluu: Pitäisikö kattoa repiä auki, jotta nähtäisiin, onko villa märkää, vai annanko rakenteen olla näin ja katto kuivuu itsestään. Nyt sisäkatossa on pieni tummentuma palomuurin kohdalla noin 5-10 cm matkalla hormista. Vuoto on huomattu tänä kesänä.


ARMA Käyttäjä on nainen
Kysymyksiä: 1 kplVirallinen vastaus
Kun ei ole varmuutta katon rakenteesta, suosittelen katon avaamista sisäpuolelta. Hyvin pienellä purkamisella pääsee tarkastamaan villojen kosteuden. Jos niissä ei ole mitään, ei kannata avata enempää.

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesikatto / Peltikatonvuoto":
Jäsenen antama (10.8.2009 klo:13:58) kommentti

Pienet vuodot kuivavat omia aikojaan. Pitää tarkkailla, kuivaako sisäkatto tummentuman kohdalla.

Jäsenen antama (10.8.2009 klo:15:47) kommentti

Kai siinä katossa harja on korkeammalla kuin räystäät. Räystäiden alle ilmarakoa ja päätykolmioihin myös,että tuuletus pelaa.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: