Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Peltikaton myrskyvauriot pelottavat, vainoharhaako?

Vesikatto

Kysytty: 16.4.2004 klo:13:07
Meillä on iso aumakatto talossa joka on tuulisella paikalla harjun kupeessa, suojaavaa puustoa ei ole. Pelottaa konesaumatun pellin laitto, minkälaiset mahdollisuudet on siihen, että tuuli irrottaa katon? Vakuutuksestahan aina sanotaan, että katto on virheellinen, tai rakenteelliset ratkaisut ovat huonoja, eivätkä korvaa myrskytuhoja? Onko tietoa millaiset katot joutuvat yleisimmin kovan tuulen vietäviksi (25-30 m/s)??
Virallinen vastaus
Konesaumatun katon tekijä asentaa kiinnikkeitä kattoon riittävästi. Siitä voi vielä erikseen mainita. Todella harvoin olen kuullut, että katto olisi irronnut.

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesikatto / Peltikaton myrskyvauriot pelottavat, vainoharhaako?":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

20-luvulla rakennettu hirsitalo

Hei! Harkitsemme vanhan hirsirakenteisen ostamista, jossa ei ole nykyajan mukavuuksia. Tarkoitus olisi saattaa rakennus ympärivuotiseksi asunnoksi. Neliöitä talossa on...

Peltikaton päälle uusi peltikatto?

Voiko vanhan peltikaton päälle asentaa uuden peltikaton?...

VANHA PELTIKATTO UUDEN ALLE?

VOIKO VANHAN PELTIKATON JÄTTÄÄ UUDEN PELTIKATON ALLE OMAKOTITALOSSA. MIKÄ ON SUOSITUS?...