Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Onko rivitalon palokatkot lisättävä

Vesikatto

Kysytty: 9.10.2019 klo:19:21
Kysymyksessä on kahden rivitalon taloyhtiö, yhteensä 10 huoneistoa.

Rakennusvuosi 1983.

Talojen varttikatteet on tarkoitus vaihtaa peltikatoiksi.Aluskatteet on tehty aikanna pahvista eli nyt niistä ei käytännössä ole mitään hyötyä. Huoneistojen välissä ei ole palokatkoja.Ovatko palokatkot nyt katonvaihtoporojektissa pakolliset asentaa? 

Tämä nostaisi remontin hintaa huomattavasti.

 
Jäsenen antama (10.10.2019 klo:19:44) kommentti

Tuohon vielä lisäystä, että jos katon uusimisen tekee jouku katto Firma niin pitää olla tarkkana työn jäljestä.Ja ennen kaikkea palkata osaava valvoja joka valvoo kaikki, sopimuksista--loppuun saakka.

Pieni neuvo; nyt kun kyseessä on tuon ikäinen kohde niin kannattaa miettiä hiukan laajemminkin tuo kattoremontti ja lisätä lämmön eristettä ja tehdä ilmanvaihdosta se pakollinen muoto, eli koneellinen poisto ja joka huoneeseen. Ei siis LTO laitetta joka ei ole pakollinen. Samalla kasvattaa katon tukikorkeutta ja asentaa tuuliohjaimet ja lisää lämmöneristtä. Asumisviihtyvyys paranee aivan varmasti kun rakennuksesta tulee nykymääräysten mukainen tältäkin osin. Rakennuksen arvoo kasvaa siinä sivutuotteena kaiken muun lisäksi. Tässä hyviä neuvoja hommaan kun ryhtyy....
Virallinen vastaus
Kattoremontin yhteydessä tehdään myös palokatkot jokaisen huoneiston huoneistojen välisten seinien kohdalle niin, että palokatko päättyy vesikatteen alapintaan tii...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Vesikatto / Onko rivitalon palokatkot lisättävä":
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi