Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Lumenkantavuus

Vesikatto

Kysytty: 4.2.2004 klo:12:25
Meillä on -82 rakennettu harjakattoinen rivitalo, jossa on mineriittikate ja lumi ei valu alas. Nyt kun lunta tuli kerralla 30-40 cm ja katolla oli lunta ennestäänkin, on paikoitellen lumenmäärä n. 1 m. Lumi on kasautunut erityiseti harjalle ja tuuletushormien ja katton saumojen (kolme kattoa eri tasossa) kohdalle. Missä menee raja, että olisi syytä tiputaa lunta katolta alas? Mikä on tyypillinen kattojen lumenkantokyky? Kuinka paljon jäätyminen ja lumen tiivistyminen/vettyminen vaikuttaa asiaan? Ei viitsisi turhaan hoppuilla, jotta ei vahingossa aiheuta vain muuta vauriota katolle lunta kolatessa tai lapioidessa.
Virallinen vastaus
Kattokannattajat on mitoitettu paikkakunnasta riippuen lumikuormalle 140 kg neliölle ja todennäköisesti kasautumakohdilta 180 kg neliölle. Tämän lisäksi mitoituksessa on käytetty tiettyä...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Vesikatto / Lumenkantavuus":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: