Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kustannukset katon uusimiselle

Vesikatto

Kysytty: 4.11.2004 klo:10:06
Teettämämme rivitalo kiinteistön kuntoarvion mukaan mineriitti katon (aluskatteena huonokuntoinen rakennusmuovi) uusiminen profiilikatteella kustannusarvio oli 100000 euroa. Katon pinta-ala on n. 780 m2 ja se on kolmiosainen keski loiva harjakatto. Hintaan tulisi sisältyä vanhan purku, uusi alus- ja vesikate sekä piippujen ja vastaavien pellitysten/läpivientien uusiminen, lumiesteet, tuuletus hormit välikatolle ja huoltoluukut. Sadeväsijärjestelmän uusiminen ei sisälly tähän sille on oma arvionsa. Nyt kun olen seurannut tältä palstalta keskimääräisiä kustannuksia n. 40-80 euroa/m2 tehtävistä toimenpiteistä riiippuen, niin epäilen, että kuntoarvioijan antama arvio on aika paljon yläkanttiin, eli n. 128 euroa/m2. Onko todella näin vai pääseekö tässä oikeasti edullisemmin? Onko mitään mahdollisuuksia asentaa vanhan mineriitti katon päälle uutta vesikatetta? Ongelmana vain on se, että aluskate on meillä toidella huonossa kunnossa paikoitellen, katto ei kuitenkaan vielä vuoda. Lisäksi pitäisi silti pystyä asentamaan tuuletus hormit katolle ja huoltoluukut. Tuleeko tämä vaihtoehto lopulta yhtään edullisemmaksi?
Virallinen vastaus
Parhaan hinnan tuosta saat, kun pyydät jonkun urakoitsijan laskemaan siitä budjettihinnan. Jos uusi kate ruoteineen maksaa 35 - 40 euroa neliö, ja mineriitissä on asbestia, purkamine...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Vesikatto / Kustannukset katon uusimiselle":