Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Konesaumattupeltikatto

Vesikatto

Kysytty: 7.7.2004 klo:1:31
Mitä tarkoittaa sana "kone" konesaumatussapellissä? Tarvitaanko asentamiseen jokin erillinen kone vai onnituuko asennus "tee-se-itse-mieheltäkin"?

Kysyjä
Kysymyksiä: 1 kplVirallinen vastaus
Tuo on aiemmin ollut saumattu peltikatto, rivipeltikatto. Kahden metrin mittaiset peltirainat taitettiin käsin penkissä, ja katolla käsin tehtiin taitto kaksinkertaiseksi saumaksi. Poikkisaumat tehtiin samoin katolla. Sitten tuli koneellinen taitto saumaan, ja kaikki koneellistui. Tästä on aikaa jo vuosikymmeniä. Katolla käytetään hyvin yksinkertaisia koneita sauman taittoon, ja tuplaamiseen. Olen itse ollut työntämässä tuollaisia koneita, mutta kyllä tuo tarvitsee aina ammattilaisen mukanaoloa. Voit toimia apulaisena, et ammattilaisena.

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesikatto / Konesaumattupeltikatto":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: