Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Funkkistalon kaltevan ulkokaton painauman korjaus

Vesikatto

Kysytty: 2.7.2012 klo:13:17
Hei!

kyseessä 1965 rakennettu rivari, jonka vinokatto korkeimmillaan 4 m lattiasta. Olohuoneen puolelta katto painunut notkolle n. 10 cm leveyssuunnassa. Ilmeisesti rimoitus ei ole ollut tarpeeksi tiheä. Painunut heti ensimmäisen vuoden aikana. Katon painaumaa seurattu langoilla ym. eikä ole siitä liikkunut. Katteena huopa. Jos tätä painaumaa aletaan korjata joskus, niin meneekö sisäkatotkin uusiksi?


Kiitos vastauksestaVirallinen vastaus
Painauman syy pitää selvittää, jotta korjaus voidaan tehdä oikein. Jos epäilyksenä on rimoituksen irtoaminen, rimoitus pitää kiinnittää uudelleen. Tämä saattaa onnistua läpi kattolevyn, jos rakenteet löytyvät. Rakenteen irtonaisuuden voi kokeilla painamalla painaumaa. Jos se tuntuu irtonaiselta, suosittelen korjausta välittömästi.

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesikatto / Funkkistalon kaltevan ulkokaton painauman korjaus":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: