Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

asbestikatto

Vesikatto

Kysytty: 11.4.2010 klo:10:41
Hei!

Laajennamme taloamme, ja samassa yhteydessä on tarkoitus laittaa myös vanha 70-luvun asbestikatto uusiksi.Olemme pyytäneet koko projektista tarjouksia eri tekijöiltä, joilla on eri käsitys katon käsittelystä. Kysymys kuuluukin: saako kuka tahansa - vaikka minä itse tai tilaamani remonttimies - purkaa asbestikattoa? Mikä laki mahdollisesti määrää tästä asiasta? Jos hommaan täytyy olla viralliset purkajat, mitä se mahdollisesti maksaa?Virallinen vastaus
Ilmeisesti ammattilaiset ovat eri linjoilla siitä, miten purkaminen pitää tehdä. Parhaan ja pitävän lausunnon saat soittamalla alueen työsuojelupiiriin. He valvovat ja antavat lausunnon siitä, pitääkö purku tehdä asbestipurkuna. Asbestin pitoisuus ilmassa purkuvaiheessa ratkaisee asian. Asbestin määrää voi vähentää käyttämällä kuitua sitovaa ainetta levyn pinnassa.

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesikatto / asbestikatto":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: