Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Aluskatteen vuoto

Vesikatto

Kysytty: 5.7.2019 klo:22:03
Huomasin vasta ostamamme talon peltikaton aluskatteen vuotavan hieman jiirin kohdalta. Ilmeisesti nastan kohdalta vuotaa ja vuoto osuu suoraan kohtaan missä alkaa talon seinä eli pieni tiputus siis osuu seinän villojen päälle. Puussa ei ole mitään vaurioita ja villakin oli vain vähän kosteaa siltä kohtaa sateen jälkeen. Joten kysymykseni kuuluukin että kannattaako julkisivuverhous purkaa kyseiseltä kohdalta jotta voi tarkastaa ettei vaurioita ole alempana kun ei tiedä kuinka kauan on tiputtanut, vai kuivaako pieni määrä kosteutta Talo noin 15v vanha.Virallinen vastaus
Mielestäni kysymyksessä olevan perusteella vuoto on ilmeisen pieni ,...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Vesikatto / Aluskatteen vuoto":
HS
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen antama (11.7.2019 klo:21:26) kommentti

Niin ja ihmetellä minkätakia sen aluskatteen päällä on vettä.Eli mistä se johtuu, vuotaako katto, vai muodostuuko kondensiota niin paljo, että veden tulo johtuu siitä. Vai onko huono tuuletus yläpohjassa riittävä, via mistä. Eli ensin korjataan veden tulon syy ja sitten seuraus.

Ei aluskate ole vesikate vaan sen on keksinyt kauppiaat, lähinnä talopaketin myyjät kun myydään "säältä suojaan" paketteja. Lisäksi nämä vuotavat tiilikuvioiset peltikatot, varttikatot ja tiilikatot. Oikeissa katoissa ei tarvita aluskatetta.