Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Viemäröinti

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 17.9.2009 klo:10:53

Voisitteko lyhyesti selittää miten talon sisäinen ja tontin alueella oleva normaali viemäröintijärjestelmä rakentuu nykyaikaisessa pari vuotta vanhassa talossa (tai laittaa linkin). Vieräröinti on liitetty kunnan verkkoon.

Jos talon sisäisessä viemäröinnissä on vuoto, miten se yleensä ilmenee? Onko mahdollista, että vuodon toisi esiin esim. pelkästään astianpesukoneen paineella poistuva vesi? Mistä viemärijärjestelmän vuodot ensimmäisenä on havaittavissa ja miten vuodosta voidaan varmistua ja paikantaa? Entä jos vuoto on tontin alueen viemäröinnissä, miten vuoto silloin näkyisi?
Virallinen vastaus
Kaksi vuotta vanhasta talosta on olemassa viemäröintisuunnitelma. Jos sitä ei löydy kotoa, kuvat ovat myös todennäköisesti vesilai...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Viemäröinti":
Jäsenen antama (18.9.2009 klo:7:01) kommentti

Ja LVI-suunnittelijallakin lienee kopiot putkipiirustuksista.

Jos pohjaviemäreissä on niin suuri vuoto,että siitä on haittaa niin viemäriputki on silloin rikki. Rikkonaiseen kohtaan alkaa yleensä kerääntyä viemäri mömmöä ja se tukkeuttaa mahdollisesti koko viemärin.

Yksi mahdollisuus,usein ainoa, on,että avaa pihalla olevan viemärin tarkistus/puhdistusputken ja pyytää toista hemmoa laskee WC-laitteesta WC-paperitupon veden kera. Veden ja paperin pitäisi piakkoin(muutama sekuntti) lirua putkessa jos viemärissä ei ole tukkeumaa.

Jäsenen antama (18.9.2009 klo:9:10) kommentti

Vastaapa sinä ennen kuin kysyt: Miten mahdollinen vuoto ilmenee eli mistä syystä kysyt?Viemäröintipiirustuksien löytymiseen sait jo vastauksen, mutta valitettavasti putket eivät satavarmasti kulje piirustusten ilmoittamissa paikoissa ja tavalla.

Jäsenen antama (18.9.2009 klo:9:41) kommentti

Itse asiassa kysymys liittyi aiempaan kysymykseeni/keskusteluun Sokkelin kosteus II ja rupesin pohtimaan voisiko tämä olla syynä. Tein kuitenkin uuden kysymyksen koska kyseessä oli eri alan kysymys. Siksi kyselin miten vuoto voisi ilmetä.