Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

viemärit tukossa

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 28.1.2009 klo:17:39

hei!

asumme 64 rakennetussa omakotitalossa ja jostain syystä viemärit ovat menneet tukkoon.wc-pönttö toimii jos käyttää vain sitä,mutta heti kun päästää vettä keittiön hanasta tai WC hanasta nousee wc:n lattiakaivosta vesi ylös pulputtamalla ja tällöin myöskin wc:pönttö pulputtaa ja nostaa veden ylös?otimme pöntön irti ja käytimme vaijeria,mutta mitään selkeää tukosta emme löytäneet.ja ongelma tosiaan ilmenee vain silloin kun käytät hanoja myöskään pesukonetta emme voi käyttää ,koska silloin tapahtuu sama ilmiö.missä vika?
Virallinen vastaus
Talon katolla on viemärin tuuletusputki. Sinne kannattaa päästää puutarhaletkulla vettä, ja tarkastaa, että putki on auki. Jos putkeen päästetty vesi pulppuaa lattiakaivosta ylös, vika on muualla. Kannattaa puhdistaa vaijerilla myös keittiön ja lattiakaivon linja. Jos tuokaan ei auta, pitää tilata viemärien kuvaus. Siinä selviää, missä on vika.

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / viemärit tukossa":
Jäsenen antama (24.2.2009 klo:11:35) kommentti

-72 rakennetussa talossa putkisto tukkeutuu viikottain.Kuvauksessa todettu yhden tiivisterenkaan "retkottavan" mikä ei kuitenkaan kuvauksien mukaan vuodata jätevettä ohi pukiston. Tiiviste kerää tukoksen- onko systemiä millä sisäpinnoittaa viemäriputken ja mitä ko systemi maksaa? Onko jo kehitetty ns."sumutettavaa" suojakelmua ja miten muut haarat saadaan pysytettyä avoinna.

Jäsenen antama (24.2.2009 klo:11:47) kommentti

Eihän se pinnoittamalla parane/poistu se "keräyspiste". Missä kaukana ko retkotus on? Jos se ei vuoda, niin pyri poistamaan/katkaisemaan ko. retkotus siten, että et vedä/työnnä sitä tiivistettä kokonaan pois, vaan poistat vain siististi sen retkotuksen.