Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Viemäristä hajua

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 10.3.2013 klo:12:45
Hei,
meillä on ollut pidempään ongelmana pesuhuoneen vessanpöntöstä tuleva viemärin haju. viemäri on totutettu seuraavasti:
1. Viemäriputki menee talosta ulos saman päädyn tuntumasta, jonne pesuhuone on sijoitettu, mutta vastakkaisen ulkoseinän alta.
2. Talosta on myös "pikku" WC:n, ja viemärin tuuletus on asennettu tänne. "Pikku WC" on sijoitettu talon puolivälin paikkeille.
3. pesuhuone on talon toisessa päädyssä, vastakkaisella ulkoseinällä, kuin "pikku WC". Pesuhuoneessa ei ole katolle menevää tuuletusta. Vessanpöntöstä tuntuu tulevan viemärin haju läpi.
4. Pesuhuoneessa kaikki viemäröintikohteet on kytketty erillisinä linjoina ns. pääviemäriputkeen.
5. Rakennus on yksi kerroksinen.

Pesuhuoneessa on muitakin viemäreitä (käsienpesuallas ja yhteensä kolme lattiakaivoa). Näistä muistä kohteista haju ei kuitenkaan tunnut tulevan läpi.

Onkohan ongelmana "väärään suuntaan" kallistava viemäriputki, vessanpöntön valmistusvika tai jotain muuta?
Ihmetyst aiheuttaa, että ongelma tuntuu olevam vain vessanpöntössä.
Auttaisiko asiaa WC pöntön nostaminen, vai mikä neuvoksi?

T: MarkoVirallinen vastaus
Ensimmäiseksi kannattaa tarkistaa katolle menevän tuuletusputken jäätyminen. Talvella viemärituuletuks...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Viemäristä hajua":
Jäsenen antama (11.3.2013 klo:8:27) kommentti

Oletko kokeillut vaihtaa uutta mansettia pöntön ja viemäriputken väliin ?

Jäsenen antama (11.3.2013 klo:16:52) kommentti

Päivää 

WC-pöntöstä alaspäin putki laskee ?? metrin matkalla ennenkuin vastaan tulee haara, josta on yhteys tuuletusputkeen.

Tyhjentyykö vesi hajulukosta, jos vinttaa ison määrän materiaalia?

Käsienpesualtaan viemärin voinee liittää WC-pöntön mansetin yläpuolelle tehtyyn reikään. Samaan kohtaan tehdystä reiästä olisi mahdollista rakentaa viemärin tuuletusputki.

Jäsenen antama (12.3.2013 klo:18:52) kommentti

Ainoa ihmetys on, että miten ihmeessä viemärin haju tulee "läpi" tästä yhdestä vesilukosta? Vesilukko ei tyhjene huuhtelun aikana, mutta jos WC pönttöä ei huuhtele tiheesti, haju alkaa tulemaan läpi.
Ehkä ainoa vaihtoehto on tehdä lisätuuletus katolle?

Jäsenen antama (12.3.2013 klo:22:46) kommentti

Eiköhän tuo kannattas se parinkympin mansetti eka vaihtaa ja sitte jos on vanhakin tuo nykyinen pönttö niin reipas parsattaa lissää niin on soiva pyttyki! Sitte se vasta harmittaa jos lisätuuletuksenki jälkeen pölähtelee! Mittään erikoisia viritelmiä en tuohon tekis vaan lähtisin liikkeelle mansetin vaiholla tai koittasin tiivistää väliaikasesti nykyistä vaikkapa värittömällä silikonilla. Huonosti se silikoni pitemmänpäälle viemäriosissa yleensä pysyy, mutta sais haarukoitua vikaa johonkin suuntaan.. Onko pytty piiloviemärillinen vai saako mansetin näkösälle ilman pytyn irrostusta ja miten on kiinni lattiassa? Roppaamalla vai liimalla?

Jäsenen antama (13.3.2013 klo:11:55) kommentti

Liimaamalla on pytty kiinni, ja mansetti kyllä hyvin näkyvillä. Pytyn viemäriputki liitetty lattian yläpinnassa (mansetilla) lattiaviemäriin. Mun mielestä haju ei tuntuisi tulevan mansetista, mutta voishan tuota silikointia ensin yrittää, niin saa pikku hiljaa lähteitä karsittua pois mahdollisia kohteita.
Pytty on kymmenisen vuotta vanha, joten ei muuten mitenkään vaihtokunnossa (IDO).

Jäsenen antama (14.3.2013 klo:11:34) kommentti

Nuissa on välistä ihmeellisiä nuo hajuhommat.. Jos sitä lisätuuletusta alkaa miettimään jossain kohtaa niin kannattaa katella aika tarkkaan mistä ja minne sitä tekkee.. Onko tuo ongelma talvella vai esiintyykö myöskin muina vuodenaikoina säätiloista riippumatta? Meinaan sitä että jos on talvinen ongelma niin voipi jäätyä se nykyinen tuuletusputken pää jos on siis katolle asti viety? Näin ollen jäätäminen estäisi riittävän korvausilman saannin ja jostain syystä tuo pöntön hajulukko olis helpoiten tyhjenevä koko talossa-> vetäset pöntön "pikku" wc:ssä niin kylppärin pytyn hajulukko vajuu ->haisee. Vähä kaukaa haettua mutta tutkisin tuon jäätämisen myöskin.

Jäsenen antama (14.3.2013 klo:13:05) kommentti

Joskus on ollu sellanenkin tapaus -tosin silloin oli ns. oma vesi, että haju onkin tullut pöntön vesisäiliöstä. Jostain päässy vähän pöpöjä säiliöön, ja kun huuhtelusta on vähän pidempi aika, niin siellähän niitä veitikoita on niin, ettei vettä sekaan mahdu. Selvennykseksi muutamalle tosikolle, että em. loppu oli vähän karrikoitu.