Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Viemäripainuma

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 5.11.2017 klo:17:13
Tervehdys!Asumme uudehkossa omakotitalossa, jossa heti valmistumisen jälkeen havaittiin "banaanimainen" viemäripainuma, joka aiheuttaa lieväasteista takaisinvirtausta teknisen tilan viemärikaukaloon. Painuma on pesuhuoneen ja osin khh:n alla. Runkoviemäri ei ole painunut. Viemäri on vetänyt ongelmitta. Kaikki talon lvi-työt tulivat talotehtaan kautta. Talossa on vesikertoinen lattialämmitys, joten painuman korjaus korjaus on suuritöinen ja kallis. Korjausvaihtoehtona taitaa olla vain lattian avaus ja putkien nosto. Käytännössä saunan, pesuhuoneen ja khh:n vesieristykset ja pinnat menisivät uusiksi, useampi lattialämmityspiiri pitäisi liittää uudelleen ja todennäköisesti myös jakotukin paikkaa pitäisi muuttaa nykyisestä. Kysyisin ulkopuolisen kommenttia asiasta, onko järkeä lähteä moiseen projektiin kun viemäriputki on kuitenkin vetänyt. Miten tässä asiassa menee juridiikka, jos asiasta ruvetaan riitelemään? Talon sisäiset putkityöt tehnyt siis talotehtaan aliurakoitsija, joka nyt sattuneesta syystä konkurssissa. Korjaamisen vaihtoehtona olemme miettineet rahallista korvausta talotehtaalta. Kiitokset vastauksesta jo etukäteen!Virallinen vastaus
Hyvin usein talotehdas lähtee valmiilta perustuksilta. Vastuu ei silloin ole talotehtaalla vaan maanrakennusurakoitsijalla, jos putket on ollut määrä asentaa sepelipatjan päälle, eikä putkien kannatusta alapohjasta ole määrätty suunnitelmissa.

Jos viemäriputket taas pehmeän maan takia on ollut määrä asentaa arinan päälle ja kannattaa putki alapohjasta, niin vika on putkiasentajan.

Jos painunut putki on betonin sisäss&...


Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Viemäripainuma":
profiilikuva
OH
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: