Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Viemärin syvyys ja täyttö

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 3.6.2008 klo:9:48

Kuinka syvälle viemäri tulisi asentaa, entä kaato? Millainen täyttö ja tarvitaanko eristys? Voiko samaan kaivantoon asentaa vesiputken ja pitääkö vesi ja viemäri erityisesti eristää toisistaan? Kyseessä -74 rakennettu ok-talo, johon wc:n lisäyksen vuoksi viemäri kuljetetaan talon ulkopuolella olemassaolevaan järjestelmään. Liittymäkohta on noin 2 m:n syvyydessä.


partsi
Kysymyksiä: 20 kplVirallinen vastaus
Vesijohdon ja viemärin voi asentaa samaan kaivantoon. Normaalisti vesijohto tulee viemärin päälle. Asennussyvyys on normaalisti routarajan alapuolelle. Liittymäkohta on tuossa rajassa. Kaivantoa ei routaeristetä. Putken ympärille tulee hiekasta alkutäyttö, ja sen jälkeen täyttö tehdään kaivumassoilla. Näin maa saadaan routimaan samalla tavalla kuin alkuperäinenkin maa.

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Viemärin syvyys ja täyttö":