Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Viemärin hajuhaitoista

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 19.10.2007 klo:8:17
Omakotitalomme liitettiin kunnalliseen vesi - ja viemäriverkkoon Tämän jälkeen on ilmoista riippuen viemärin haju tullut voimakkaana WC:n viemärin tuuletus putkesta, joka on johdettu katolle. Vessaan on myöskin hajua tullut.(ei muihin huoneisiin) Tuuletusputkessa on rassausluukku, joka Wc:n puolella.Tuuletusputkea on katolla jatkettukin metrillä. Putkessa on sadehattu. Runkoviemäri kulkee noin 10 m:n päässä talosta. Talon viemäri on viettoviemäri. Omien saostuskaivojen aikana tälläistä haittaa ei esiintynyt.?.Voisikohan asialle tehdä jotain.?Virallinen vastaus
Tuo rassausluukku on kunnolla suljettu. Vanhassa järjestelmässä viemäriin ei päässyt ilmaa putkiston alapäästä, ja siksi tuuletusputkesta ei tullut juurikaan hajua. Kunnallisessa viemärissä kulkee ilma enemmän, ja tuulettuu katolle. Tästä johtuu hajun lisääntyminen. Tämä on täysin normaalia. Ilmeisesti vessan ilmastointiputki toimii ainakin joissain tapauksissa tuloilmaventtiilinä. Tällöin se tuo katolta viemärin hajun vessaan. Korvausilmaventtiileitä ei ole talossa riittävästi. Niitä on lisättävä, jolloin ongelma poistuu. Vessan poisto pitää saada toimimaan aina poistona. Katolla poistoputken ja viemärin tuuletusputken välin tulee olla vähintään metri, mieluummin selvästi enemmän. Viemärituuletuksessa ei pidetä sadehattua, jotta se ei jäädy talvella umpeen niin helposti.

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Viemärin hajuhaitoista":