Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Vielä lämmityspaineista

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 8.4.2004 klo:10:26
Meillä on samantyyppinen ongelma kuin parilla edellisellä kysyjällä eli paineiden nopea putoaminen ilmojen lämmettyä. Meillä on öljykattila, joka on 25 vuoden ikäinen. Taloyhtiön pinta-ala on noin 650 neliötä. Pakkasaikana paine hävisi verkosta hiljalleen, noin 0,1 bar/vko,eli lisää vettä piti panna noin seitsemän viikon päästä, mutta nyt säiden lämmettyä verkko tyhjenee 0,5 bar-tasolta lähes nollaan varsin nopeasti, jopa alle viikossa. Paisunta-astia (80 litrainen) on vaihdettu tammikuussa, mutta se ei asiaa pitemmän päälle auttanut. Ajattelin alunperin odotella lämpimälle toukokuulle isompia painetestaustauksia varten, mutta nyt lienee syytä kiireempään vuodon etsimiseen (joka on kaiketi ainoa syy nopeutuneelle paineen putoamiselle?). Ihmetyttää vain tuo ulkolämpötilan nousun näin voimakas vaikutus asiaan...

Pjb
Kysymyksiä: 18 kplVirallinen vastaus
Verkostovuodolla on taipumus lisääntyä vähitellen. En kytkisi tuota paineen häviämistä tästä syystä ilmojen lämpiämiseen. Mitä pikimmin verkosto pitää koeponnistaa. Ihmetyttää, miksi sitä ei tehty kalvopaisuntasäiliön vaihtamisen yhteydessä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Vielä lämmityspaineista":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: