Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Vesipumppuko särkymässä ?

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 3.6.2006 klo:16:25
Meillä on n. 10 vuotta vanha porakaivo pumppuineen ja nyt on alkanut veden paine vaihdella verkossa. Kun vetää wc:n tai laskee hanasta vettä, niin paisuntasäiliö "naksuuttaa" ja veden paine vaihtelee verkossa. Naksutus loppuu lähes heti kun laittaa hanan kiinni. Onkohan pumppu menossa rikki vai mikä on vikana ? Voiko porakaivopumppuja huoltaa vai ovatko ne "kertakäyttökamaa" ? Ilmeisestikkin 10 vuotta alkaa olla pumpulle täydet iät, vai ?

HPK
Kysymyksiä: 5 kplVirallinen vastaus
Riippuen painesäiliön koosta pumppu ei lähde käyntiin joka kerta, kun vettä päästetään verkosta. Oletettavaa on, että vika on jossain muualla. Jos painesäiliötä ei ole kymmeneen vuoteen tyhjennetty, se kannattaa tehdä nyt. Sinne on kertynyt todennäköisesti kiintoainesta. Syynä voi olla myös se, että on painesäiliöstä kulunut loppuun. Tuo korjaantuu samalla, kun tyhjennät säiliön. Voit pyytää putkimiehen tyhjentämän säiliö, ja samalla hän voi tarkastaa takaiskuventtiilit, ja muun automatiikan. Pumppu kannattaa myös nyt huoltaa.

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Vesipumppuko särkymässä ?":
Jäsenen antama (31.10.2016 klo:8:49) kommentti

Porakaivopumpun ikä on yleensä 20 vuotta,jos vesi on puhdasta.kaivosta ei irtoa kiintoaineita eikä kivensiruja.porakaivossa on yleensä jätetty sakkatilaa muutama metri pumpun alapuolelle.Pumppua yoi nostaa tarvittaessa 1-2 m..Kaivon puhdistus ammattilaiset voivat ottaa pumpun porareijästä ja puhdistaa kaivon.Kustannus n.1000-1500eur.Esim.Eerola
Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: