Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Vesimittari 2015 Kaiko Elster KI.A. 90oC Qn 1,5 m3/h PN16 S100/A, voiko asentaa mittaritaulu alaspäin?

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 21.5.2016 klo:9:02
Voiko joku vahvistaa, että otsikossa mainittua mittaria ei saa asentaa mittaritaulusta alaspäin? Näin on Tukes suositellut, samoin Kaikon edustaja, mutta taloyhtiön hallitus oli Kaikolta saanut paperin toiselta, että vesimittarin S100/A EVZW-AK saa asentaa mittaritaulu alaspäin, onko sama mittari?Kiitos asiantuntijoille etukäteen.

Jäsenen   antama (22.5.2016 klo:18:15) kommentti

Kyllähän tuon vahvistaa uskaltaa kuka tahansa, jos kerran kahdelta tuommoiselta taholta on sitä sanottu.Vastaan EI saa mennä väittämään ! Tuo viimeksi mainittu on on n.s "kuivalaskuri", ja tuo kuvassa oleva on se vanha "kunnon", jossa vesi on siinä lasin takana! Ei ole sama tavara...; suuria eroja !Jäsenen antama (27.5.2016 klo:21:35) kommentti

Kiitos


Virallinen vastaus
Mittari, jonka käyttötavasta on kirjallinen ohje asiasta tietävältä taholta, voidaan asentaa ja käyttää saadun ohjeen mukaan. 

Kun huoneistokohtaisten vesimittareiden käyttö tuli pakolliseksi, laitteet kehittyvät kovaa vauhtia. Koska alakaton yläpuoli on suosittu paikka vesimittareille.

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Vesimittari 2015 Kaiko Elster KI.A. 90oC Qn 1,5 m3/h PN16 S100/A, voiko asentaa mittaritaulu alaspäin?":
profiilikuva
OH
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen antama (28.5.2016 klo:9:11) kommentti

Ongelma onkin se, että asennusohje on eri mittarille kuin ko. S100/A:lle, mutta voiko olla että S100 HUONEISTOKOHTAINEN VESIMITTARI EVZW -ohje sopii tälle, siihen en ole saanut vahvistusta. Onko myös meidän mittari "Yksisuihkuinen kuivalaskijalla varustettu siipipyörä-mittari kylmälle- ja lämpimälle käyttövedelle", tämä oli mainittu ko. EVZW:n ohjeessa.Eikö välikattoon asennetut mittarit aiheuta kosteusvaurioita, koska kylmävesimittari kuulemma hikoilee aikalailla varsinkin kesäaikaan? 
Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: