Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

vesilammikot tontilla

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 19.1.2005 klo:9:14
Harkitsen tarjouksen jättämistä tontista, joka laskeutuu loivasti pohjoiseen ja päättyy puroon. Silmämääräisesti katsottuna tontti vaikuttaa kostealta, sadevesi ja sulanut lumi saavat tontille aikaan lammikkoja. Kaupungilta alustavien saamien tietojen mukaan tontin maaperä on savea/silttiä 1-10 m, joten paalutus lienee suositeltava perustusmuoto. Onko muuten syytä olla huolissaan tontin kosteudesta ja lammikoista, eli kuinka estetään kosteuden (pohjavesi, pintavesi) tunkeutuminen rakenteisiin ? Koska maaperä on huonosti vettä läpäisevää, kuinka kalliiksi tulee tontin (n. 900 m2) maaperän vaihto (sepeli, sora,..)?
Virallinen vastaus
Ainakin tähän aikaan vuodesta, näillä ilmoilla pintalammikoita syntyy. Niistä ei pidä olla huolestunut. Mihinkään maanvaihtoon ei pidä ryhty...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / vesilammikot tontilla":