Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Vesijohtojen ja hanojen jäätymisen estäminen mökillä

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 29.9.2009 klo:23:07

Mökille on tarkoitus laittaa pesuallas keittiöön ja vessaan, vessaan myös suihkukaappi. Näille yhteinen pieni lämminvesivaraaja. Miten pitää toimia, etteivät johdot ja hanat talvella jäädy rikki? Peruslämpöä ei rakennuksessa ole tarkoitus pitää, eikä jatkuvaan sähkönsaantiin voisi luottaa saaristomeren alueella. Mistä saa luotettavaa infoa asiasta?


Oxholm
Kysymyksiä: 6 kplVirallinen vastaus
Kun rakennus jätetään kylmäksi, vesijohdot on kaikki tyhjennettävä. Putkiasentaja la...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Vesijohtojen ja hanojen jäätymisen estäminen mökillä":
Jäsenen antama (30.9.2009 klo:8:00) kommentti

Tarvitaan alimpaan putkiston kohtaan tyhjennystulppa ja ylimpään ilmausta varten toinen. Putkien pitää laskeutua selvästi koko ajan että varmasti tyhjentyvät. Varaajan tyhjennystulppa/-hana+poistoletku olisi järkevintä saada viemäröityä. Kierrettävät hanat eivät jäädy rikki, mutta kyllä vipuhanatkin yleensä kestävät kun hana jätetään avoimeksi talven ajaksi. Hanakulma pitää asentaa selvästi laskevaksi niin että tyhjenee. Vesiautomaatti irrotetaan putkista ja painesäilö tyhjennetään kallistelemalla pumppua eri suuntiin. Imuputkisto tyhjennetään sihdin venttiiliä painamalla.

Jäsenen antama (30.9.2009 klo:10:29) kommentti

Yksi mahdollisuus on tiedustella sähköttömälle saaristo kesämökille sopivia vesikalusteita matkailuauto/vaunu liikkeistä.