Jäsenen J4124472376567 antama (18.9.2012 klo:22:41) kommentti Riittääkö jos xps:n paksuus kasvatetaan 150mm koko alalle?kun nyt on hankala saada tuota eristemuottia tuonne enää...mitenkäs viemäriputki,onko silläkin tuolla eristepaksuudella enää jäätymisvaara?riittäkö saattolämmitys työnnettynä suojaputkeen?
Jäsenen Sid antama (27.9.2012 klo:17:49) kommentti Riippuu suojaputken koosta, mutta tuskin menee siihen väliin. Se verran haluan huomauttaa, että jos kaapeli on putken sisällä ja vesi pääsee jäätymää, niin se kaapeli ei jaksa sitä sulatta. Todennäköisesti jää vielä hajoittaakin kaapelin. Eli jos laittaa kaapelin putken sisälle, niin kannattaa pitää se kaapeli kokoajan päällä. Ne ovat yleensä itse säätyviä ja vievät sähköä vasta kun lämpöä tarvitaan. Viemäri tuskin jäätyy noilla eristeillä koska viemäristä itsestään tulee hieman lämpöä.
Jäsenen Larmatin antama (28.9.2012 klo:7:30) kommentti Olisin kuullut että lämpökaapeli kestää putken jäätymisen hajoamatta, olisiko tästä tarkempaa tietoa olemassa? Miksi se ei jaksaisi sitä sulattaa?
Jäsenen Joppe antama (28.9.2012 klo:8:47) kommentti Kokemuksesta voin kertoa, että putken sisään asennettu lämpökaapeli kestää jäätymistä. Meillä oli kotopaikalla ulkosauna jonka vesijohto oli upotettu pihalle 30cm.n, ja varustettu putken sisään asennetulla lämmitysjohdolla. Lämmitystä ei pidetty jatkuvasti päällä, vaan pistettiin päälle vain tarpeen tullen, kovimpienkin pakkasten aikaan putki suli noin kymmenessä minuutissa.
Jäsenen Pete antama (28.9.2012 klo:9:08) kommentti Juu, aika paljon noita putkensisäisiä, ei itsesäätyviä, vastuksia näkee "töpselikytkentäisinä". Osa on kuitenkin varmuuden vuoksi laitettuja, eikä joutunut koskaan töihin. Mutta toiminnasa olleitakin kuitenkin tiedän. Kiinnostaa myös, onko tuo rikkoutumisvaarakin otettava huomioon joillain tuotteilla. Sulatukseen ne kaikki riittänevät, kunhan ulottuvat vähintään yhtä pitkälle, kuin jää. Tietenkään koko paksuudeltaan putki ei välttämättä sula, virtaus liuottaa lisää.
Jäsenen rakrak antama (28.9.2012 klo:23:26) kommentti Putken sisällä oleva lämpökaapeli ei mene jäätymisestä miksikään, samaa tavaraa käytetään esimerkiksi räystäskouruissa. Ja se putken sisällä oleva kaapeli jaksaa AINA sulattaa sen putken virtauskuntoon ja vesi hoitaa loput, kunhan kaapelia on yhtä pitkällä kuin jäätäkin ( kuten edellä mainitaan) Ulkopuolinen kaapeli ei sensijaan aina jaksa putkea riittävästi sulattaa. Itsesäätyvää kaapelia EI kannata pitää päällä kuin korkeintaan todella kovilla pakkasilla tai jos putket on käyttämättöminä. Läpivirtaava vesi on kuitenkin niin kylmää että se pitää kaapelin kokoajan täysillä, eli aina kun avaat hanan juoksee myös sähkömittari. Vesi on myös parempaa kylmänä, ja siitä lämpötilasta on tiettyjä määräyksiäkin olemassa.
Jäsenen Sid antama (29.9.2012 klo:12:32) kommentti Ainakin ne kaapelit mitä olen asentanut, lähtevät päälle vasta kun lämpötila lähenee 0 astetta. Ja yksikää kaapeli ei ole jaksanut jäätä sulattaa. Ja kun se kaapeli on viimein saatu sieltä putkesta pois, on se monesti ollu myös pinnastaa halki. Varmaan on myös sellaisia kaapeleita mikä jään sulattaa, mutta valtakunnallisen tukkuliikkeen myymät itsesäätyvät kaapelit eivät sitä tee.
Jäsenen Ruopsa antama (29.9.2012 klo:18:51) kommentti "Ainakin ne kaapelit mitä olen asentanut, lähtevät päälle vasta kun lämpötila lähenee 0 astetta. Ja yksikää kaapeli ei ole jaksanut jäätä sulattaa. Ja kun se kaapeli on viimein saatu sieltä putkesta pois, on se monesti ollu myös pinnastaa halki. Varmaan on myös sellaisia kaapeleita mikä jään sulattaa, mutta valtakunnallisen tukkuliikkeen myymät itsesäätyvät kaapelit eivät sitä tee." Tämä on jotenkin uskomaton kommentti. Ne kaapelit kun on tarkotettu nimenomaan jäätyneen putken sulattamiseen. Olen näitä asentanut kymmeniä kappaleita kaikenkaikkiaan eikä moista palautetta ole koskaan tullut. Mulla on itellä mökillä rantasaunan vesiputki joka tulee järvestä ja kivisen rannan (kallio) takia on putki ihan näkyvissä "maan"päällä,talvella tosin lumen peitossa. Siinä on normaali saneeraslämmityskaapeli 10W/m sisällä ja talvisaikaan se jäätyy jokaisen käytön jälkeen ihan umpiluuksi. Seuraavan kerran kun tarvitsen vettä saunalla niin painan "nappia" ja ajastin pitää lämpökaapelia päällä noin kolme tuntia ; vettä alkaa putkesta saamaan puolen tunnin jälkeen ja "lämmin" järvivesi sulattaa putken lopullisesti auki. Kaapeli on toiminut 16vuotta tuolla käytöllä eikä vikavirtasuoja ole lauennut. En ole kyllä sitä vetänyt sieltä putkesta pois etten tiedä miten halkinainen se on mutta eppäilen että kunnossa on. On muistaakseni 70m pitkä kaapeli, ainakin siinä oli pirummoinen homma että saatiin se sinne putkeen.
Jäsenen sassra antama (30.9.2012 klo:11:23) kommentti Kannataisiko SID:n vaihtaa valtakunnallista tukkuliikettä. Oma kaapelini on 42m pitkä, putki osaltaan jopa maan pinnalla ja aina on jää sulanut jonkun ajan kuluttua. Kaapeli ollut 18 vuotta käytössä ja täysin vioittumaton. Myöskin muille asentamani sulanapitokaapelit ovat toimineet ja kestäneet ongelmitta.
Jäsenen JR454159223 antama (30.9.2012 klo:11:31) kommentti Onkohan sittenkin niin, että se on tekijästä kii, kuten yleensä aina.
Jäsenen ruosu antama (30.9.2012 klo:12:09) kommentti Asiallinen päätelmä; jos kaapeli on huonolaatuista, eikä kestä niin se on siitä kaapelin tekijästä kiinni...?
Jäsenen Jv20531112 antama (30.9.2012 klo:12:29) kommentti Tuossa tarkoitetataan varmaankin "tekijästä kii" eli kaapelin asentajaa. Muuten kannattaako vaihtaa vain "valtakunnallista toimittajaa", vaan valtakuntaa, ei kylläkään länteen eikä pohjoiseen eikäpä välttämättä eteläänkään...
Jäsenen Ruopsa antama (30.9.2012 klo:14:05) kommentti Sitähän ei näin globaalina aikana tiedä mitä valtakuntaa alunperin tarkoitettiin. Jos ei kunnollisia sulanapitokaapeleita tukkurilta löydy niin silloin kyllä kannattaa vaihtaa tukkuria. Suomessa ainakin on lämpökaapelitietämystä tukkuliikkeillä riittävästi joten ei ole vaikeaa löytää kestäviä ja toimivia kaapeleita.
Lisää kommentti*