Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Vanhan viemäriputkien liitoksen tiivistäminen

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 2.1.2011 klo:11:24
Terve,

50-luvulla rakennetun rintamamiestalon kellarissa oleva alkuperäisen viemäriputken liitos vuotaa. Vuotokohta on juuri ennen ulkoseinää. putki on suora ja vuoto on liitos/jatkokohdassa. putki on ilmeisesti valurautaa ja alkuperäinen. putki on ruosteinen ja liitoskohdasta on tippunut lattialle palanen, jossa näyttäisi olevan jotakin mustaa, pien oloista, kovaa tiivistemassaa. Vuoto ei ole runsasta, mutta vuotokohta on märkä.

Mikä olisi sopiva aine / keino vuodon tukkimiseksi?Virallinen vastaus
Vanha muhviliitos on tehty niin, että alinna muhvissa on pellavarivettä. Sen päälle on kaadettu sulaa lyijyä, joka on meislattu...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Vanhan viemäriputkien liitoksen tiivistäminen":
Jäsenen antama (4.1.2011 klo:19:23) kommentti

Kun valurautainen putkisto on kysyjän kuvaamassa kunnossa, voi tilapäiskorjauksia yrittää tehdä elastisilla massoilla, jotka saattavat parhaimmassa tapauksessa kestää vuosiakin.Parempana vaihtoehtona suosittelisin harkittavaksi viemäri putkistojen vaihtoa kokonaisuudessaan uusiin muoviputkiin tai sukittamista / sisäpuolista korjaamista, mikäli koko viemärijärjestelmän uusiminen vaatii esimerkiksi lattioiden auki piikkaamista.Meillä on myös rintamamiestalo, missä lähtötilanne oli jätevesiputkistojen osalta lähellä kysyjän esittämää tilannetta. Meidän tilanteessamme päädyimme uusimaan kaikki putket koska talossamme ei ollut yhtään lattiakaivoa, vaan ainoastaan WC:n pöntön ja parin lavuaarin poistot ja putkien vaihtaminen rossipohjan alle oli todella helppoa ja edullista.