Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Tuuletusviemäri

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 22.7.2013 klo:14:03
Kattorempan yhteydessä vedettiin tuuletusviemäri katon läpi. Putki kulkee vinnillä kylmässä tilassa n.1,5m. Putki pitäisi kai eristää? Käykö jos putken ympärille kietoo jotain villaa 100mm ja sitoo rautalangalla,vai miten homma tulisi hoitaa.Ja eristyshän laitetaan aluskatteelle asti,vai pelteihin saakka?

Tipi
Kysymyksiä: 146 kplVirallinen vastaus
Viemärin päälle asennetaan koko ullakon matkalle, myös yläpohjan e...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Tuuletusviemäri":
Jäsenen antama (24.7.2013 klo:13:29) kommentti

Talvella ilma putken ulkopuolella on kylmempi. Juuri siksi se eristys laitetaan, ettei putki huurru umpeen.http://www.rakentaja.fi/vastauspalvelu/vesi_ja_viemarointi/tuuletusviemarin_putken_eristaminen_ylapohjassa_35639.htm

Jäsenen antama (25.7.2013 klo:21:27) kommentti

Höyrysulku on tarpeeton. Kondenssia ei tule edes pitkän hellejakson aikana ulkopintaan.

Jäsenen antama (26.7.2013 klo:6:48) kommentti

Itse asiassa se eristekin on tarpeeton.

Jäsenen antama (26.7.2013 klo:7:19) kommentti

Putken sisäpuolinen kondenssi ei haittaa mitään, vesi valuu viemäriinn. Jos putki on korkealla kylmällä ullakolla ja katolla on myös pitkähkö putki voi huurtumista pakkasilla esiintyä, mutta en ole koskaan tavannut täysin umpeen jäätynytynyttä tuuletusviemäriä. Toki huurre / jää putken sisäpinnalla pienentää putken sisähalkaisijaa ja se voi jonkin verran vaikuttaa toimivuuteen.
Ulkopuolista kondenssia en koskaan ole tavannut. Viemäristä tulevat kaasut ovat aina lämpimiä ja putkin sen mukaan "lämmin"..
Eristys on tullut tuon huurtumisen eston takia.

Jäsenen antama (26.7.2013 klo:9:16) kommentti

"Höyrysulku on tarpeeton...,"; "Itse asiassa se eristekkin on tarpeeton"; Usein voidaan mielestäni koko katolle menevän tuuletuksen tarpeellisuus kyseenalaistaa!

Jäsenen antama (26.7.2013 klo:16:51) kommentti

Tuuletusputki on erittäin tarpeellinen viemärin toiminnan kannalta. Sitä ei pidä kyseenalaistaa.

Jäsenen antama (26.7.2013 klo:18:54) kommentti

>>Viemärin tuuletusputken päähän ei suositella käytettäväksi hattua. Mutta sen voi siihen laittaa, jos halutaan saada viemäriputki samannäköiseksi kuin muut talon katolla olevat putket. Tuuletuksen parantamiseksi hatun sisällä oleva sadekartio kannattaa tällöin ottaa pois.

Suosittelemme käytettäväksi viemärin tuuletukseen eristettyä putkea 110/ER/500 jäätymisen välttämiseksi. Eristämätön viemäriputki voidaan eristää jälkikäteen laittamalla päälle ”paskamanttelin”<<    Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

tuuletusviemärin eristys

Miten tuuletusviemäri eristetään oikein? Ohjeiden mukaan eriste laitetaan koko kylmässä tilassa olevalle osalle. Jos eriste laitetaan kattopeltiin saakka, niin eikö pelli...

Tuuletusviemäri lämpimässä tilassa

 Tuuletusviemäri kulkee jonkin matkaa  kotelossa (siis lämpimässä tilassa) asuinhuoneen kautta kylmälle ullakolle ja katolle. Olen aikeissa eristää kylmän yläpohjan erist...

Poistoputkien etäisyydet vesikatolla?

Loivalle harjakatolle pitäisi sijoittaa seuraavat poistoröörit: -Piippu (tulee keskelle harjaa) -Pölynimurin poisto -Ilmastoinnin poisto -Radonin poisto -Tuuletusv...