Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Tolua viemäriin

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 22.8.2019 klo:9:07
Hei,Kysyisin asiaa joka vaivaa minua todella paljon. Kaadoin laimentamatonta Tolu -pesuainetta lauvuaarin viemäriin noin 1-2 desiä. Annoin vaikuttaa noin 20 minuuttia jonka jälkeen laskin vettä viemäriin. Jälkeen päin heräsi huoli että onko laimentamaton Tolu voinut aiheuttaa vahinkoa muoviselle viemärille tai tiivisteille? Pakkauksen mukaan aine sisältää mäntyöljysaippuaa 15-30%.Asia huolestuttaa minua. Pystyttekö vastaamasn kysymykseeni? Kiitos.

 Virallinen vastaus

Tolu

Ei mitään huolta.
Tolu on melko ympäristöystävällinen puhdistusaine, lähinnä mäntysuopaa vastaava.
Ei aiheuta ongelmaa viemärissä, joskaan ei...


Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Tolua viemäriin":
AM
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen antama (23.8.2019 klo:9:32) kommentti

Kiitos vastauksesta!

Jäsenen antama (5.9.2019 klo:19:44) kommentti

Niin tuo Kodin putkimies on kyllä erittäin hyvä ratkaisu rasvaan yms. , mutta miten poistaa raskaampi maa-aines = perunoiden pesemisestä irtoava hiekka. Sen luulisi kerääntyvän hajulukon pohjalle ja vähitellen täyttävän koko putken ? Lisäksi kysymys kuuluu onko rivitaloyhtiössä vastuu hajulukon aukaisusta asukkaalla vaiko yhtiöllä ? Viimeksi kun tuon tein itse WC:ssä  kiristyskappale halkesi ja piti ostaa rautakaupasta koko putkisarja , koska eivät myy yksityisille pienosia !!!

Jäsenen antama (11.9.2019 klo:16:57) kommentti

Niin, odottelen edelleen vastausta tuohon edellä esitettyyn kysymykseen. Luulisi kiinnostavan esim. isännöitsijöitä ja yleensä rakennus/ putkialan asiantuntijoita !!!