Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

toisen tuuletuksen poisto

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 24.4.2012 klo:10:50
Piharakennuksessa on remontoitu sauna, jonka viemäri on liitetty asuinrakennukseen. Piharakennuksella on oma viemärin tuuletusputki johdettu katolle.

Asuinrakennuksen viemärin tuuletus on toteutettu aivan ulkoseinää pitkin tullen katon läpi melko läheltä räystästä. Tuuletusputki on kestänyt moitteetta jo vuosikausia, mutta viimetalviset suuret lumimäärät ovat jo kerran tuoneet läpiviennin lumiesteen alas. Joka talvi saa pelätä, mitä lumet tuovat mukanaan.

Voisiko asuinrakennuksen viemärin tuuletuksen tulpata? pihasauna sijaitsee noin 20 metrin päässä talosta ja saunalla on siis toinen viemärin tuuletus. sauna on meidän ainoamme, eli sitä käytetään jatkuvasti ympäri vuoden.

J59076 Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 21 kplVirallinen vastaus
Siirrä asuinrakennuksen tuuletusputki lähemmäksi harjaa, jos mahdollista. Et voi poistaa asuinrakennuksen tuuletusta, koska etäisyys piharakennukseen on pitkä. Molemmissa rakennuksissa pitää olla viemärin tuuletus, jotta putkistoon ei synny alipainetta, joka aiheuttaisi hajulukkojen tyhjentymistä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / toisen tuuletuksen poisto":