Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

taloyhtiön vastuu

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 16.6.2006 klo:9:07
Kun isännöitsijäntodistukseen on merkitty, että taloyhtiössä on itsehuolto, eli jokainen vastaisi huollosta itse. Mutta yhtiöjärjestyksessä ei ole yhtään mainintaa joka viittaisi tällaiseen menettelyyn, eli yhtiöjärjestystä ei ole kuitenkaan maistraatissa muutettu siten, että siinä olisi maininta osakkaan korjausvastuun laajennuksesta. Emmekä ole taloyhtiössä tehneet (tai ainakaan me) sellaista keskinäistä sopimusta, että jokainen hoitaa itse. Eikö vauriotilanteessa taloyhtiö ole tässä tapauksessa se, joka joutuu vastuun korjaamisen aloittamisesta ottamaan, jos on esimerkiksi kysymys vedeneristyksestä?

rööri
Kysymyksiä: 4 kplVirallinen vastaus
Vanhoista pöytäkirjoista pitää kaivaa esille, mitä tuolla itsehuollolla on aikanaan tarkoitettu. Huolloksi voidaan ajatella normaalit talon huoltamiseen kuuluvat työt. Rakenteisiin kohdistuvat korjaukset eivät ole ainakaan tuon sanan perusteella osakkaan itse korjattavia. Hae vanhaa tietoa.

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / taloyhtiön vastuu":