Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

suojaputket

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 3.9.2005 klo:21:14
Hei, kun muoviset vesijohdot kulkevat kiviseinän sisällä suojaputkessa ja esim. kaapistoja seinään kiinnitettäessä vahingossa porataan sekä suojaputki, että vesijohto rikki, niin eikö vahingon huomaa jakotukilla, johon suojaputket päätyvät? Eikö putken rikkoutuessa suojaputkesta ala tulla vettä, vaikka myös suojaputkeen olisi porattu reikä?

jukka Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 40 kplVirallinen vastaus
Jos suojaputkeen ja vesijohtoon porataan reikä, vesi tulee välittömästi reiästä ulos paineella. Jos jostain syystä tuota ei huomaa, hyvin nopeasti vesi tulee näkyviin jommasta kummasta päästä suojaputkea. Jakotukin vierestä tuon huomaa varmaan nopeasti. Kun tiiliseinään tekee reikää, joskus tulee tunne, että nyt terä meni johonkin ihmeelliseen, ja miettii, oliko tuossa vesijohto. seinä on muurattu reikäkivellä, ja terä menee tuollaiseen tyhjään reikään. Siitä tuo tunne.

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / suojaputket":