Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Sisäputket vanhoihin valurautaputkiin?

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 9.1.2004 klo:10:57
Hei! Talossamme on viemäriputket välipohjassa ja niiden uusiminen vaatisi laajamittaisen lattioiden purkamisen jos putket meinaa uusia. talo on rakennettu v.68 ja kyseessä on yksitasoinen talo. Ostaessa taloa tuli puheeksi että putkiremontin voisi tehdä ujuttamalla uuden putken rautaputkeen. Miten tämä tapahtuu ja kuka tällaisia remontteja tekee? Joutuuko tällaisella tekniikalla tekeen jotain muita töitä samalla?

Kysyjä
Kysymyksiä: 1 kplVirallinen vastaus
Jos vanha valurautaputki on 150 mm, sujutus saattaa onnistua. Jos tuo on vain 110 mm, tuskin tuo onnistuu. Kulmakohdat joudutaan joka tapauksessa avaamaan. Ensimmäiseksi pitää selvittää putken halkaisija. Sen jälkeen voisi tilata putkien videokuvauksen. Vesilaitoksilla on kameroita, ja joillain urakoitsijoilla. Sen perusteella näkee putken kunnon. Valuraudalle tuo ikä ei nimittäin ole vielä mikään mahdoton. Voi olla, että putkien painepesu riittää ja ehkä joidenkin jatkosten uudelleen tiivistys. Jos tuo videokuvaus onnistuu, se kannattaa teettää. Siinä voi säästää paljon. Sujutuksessa joka tapauksessa joudutaan aukaisemaan rakenteita paljon.

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Sisäputket vanhoihin valurautaputkiin?":