Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Salaojituksessa rakennevirhe?

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 28.6.2008 klo:0:44

Hei

Totesin juuri että 5/2005 asennetussa talomme salaojituksessa (talo vanha 40-luvulta) on jo tukkeuma, alue on savimaata ja putkiin näyttää kertyneen sen verran savea että veden virtaus on hidasta ja osin tukossa.

Onko normaalia että salaojia joutuu puhdistamaan jo kolmen vuoden jälkeen?

Mietin nyt että koska salaojaurakoitsija ei käyttänyt maakangasta vaan sora tuli suoraan tehtyyn kaivantoon, onko vaarana että savimaa sekoittuu soraan siinä määrin että putkien toiminta lakkaa kokonaan. Riippumatta siitä puhdistetaanko putkia sisältä päin vai ei...Sora on muistaakseni 8/16 ja putket kaksoisputkea.

Onko maakankaan poisjättäminen rakennusvirhe ja jos on, niin onko urakoitsijalla asiassa mitään vastuuta, vai olisiko minun tilaajana pitänyt selvittää asia eikä uskoa urakoitsijan ammattitaitoon?

Talon perustukset ovat sen verran syvällä että salaojia kaivettaessa sokkelin alaosa oli jo jonkin verran veden peitossa, eli myös virtaamaa alueella tuntuu olevan.

Kiitoksia jos osaatte neuvoa kuinka asiassa kannattaa edetä.




Virallinen vastaus
Tukkeutuminen on tapahtunut hyvin lyhyessä ajassa. Ilmeisesti salaojasoran päälle on pistetty liian hienoa kiviainesta...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Salaojituksessa rakennevirhe?":