Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Salaojat/sadevedet

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 18.6.2008 klo:14:46

Ostimme -97 rakennetun talon vuonna -03. Ongelmana on rännikaivoista salaojien tarkistuskaivoihin eli salaojiin ohjatut sadevedet ja nyt järjestelmää olisi tarkoitus korjata. Mutta kuinka perusteellisesti?

Uskaltaako salaojat jättää ennalleen vai kannattaako nekin kaivaa auki samalla kun kaivinkone on pihalla? Mitään ongelmia niissä ei ole esiintynyt ja yhden sivun viime kesänä kasteluletkulla tarkistin ja kyllä vettä ainakin toisesta päästä tuli. "Salaojasora" kuitenkin näytti olevan melko hienoa joten se oli hiukan kosteaa eli voiko tämä aiheuttaa myöhemmin ongelmia?

Sadevesiviemärien tekemisessä on muutamia vaihtoehtoja. Toisessa päässä taloa (kolmesta rännikaivosta) sadevedet saataisiin vietyä kasteluvesikaivoon (halkaisija 1 m renkaita n. 3 m syvyyteen + tämän pohjalta halkaisija n. 20 cm putkea n. 4 m lisää). Kaivon etäisyys talosta n.10 m. Kannattaako edes harkita?Toinen vaihtoehto on katkaista pihan asfaltti ja viedä kaupungin sadevesiviemäriin. Toisesta päästä taloa (myös kolme rännikaivoa) pääseekin melko kivuttomasti kaupungin putkelle. Tällä hetkellä salaojat on ilmeisesti liitetty suoraan kaupungin verkkoon ilman mitään kaivoa eli perusvesikaivo varmaan tulisi lisätä?

Onko kivipesät edes vaihtoehto?


Janhu
Kysymyksiä: 1 kplVirallinen vastaus
Kun kaupungin viemäri on vieressä, ei kannata mitään muuta vaihtoehtoa ajatella. Anna suunnittelijan suunnitella sadevesijärjestelmä. Silloin perusvesikaivokin tulee...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Salaojat/sadevedet":
Jäsenen antama (8.6.2010 klo:12:06) kommentti

Jos tällainen olisi huomattu alle 5 vuotta asunnon myynnistä, joutuisiko myyjä asian korvaamaan? Vai voidaanko ajatella, että tämä oli silloisen rakennustavan mukainen ratkaisu ja korjaaminen on omistajan vastuulla?