Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

sadeveden poisto siististi luiskassa

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 28.7.2008 klo:17:55

Asun omakotitalossa, jossa sadevesi poistuu etupihalla autotallin edestä irtonaista ränniä pitkin. Ränni on n 5 metriä pitkä ja hankalassa paikassa, koska siihen törmää autolla. piha on asfaltoitu ja putki on kaltevan ajoluiskan reunassa.

Ränniä ei voi kääntää sivulle päin, koska siinä on autopaikat joihin ajetaan. Miten sadeveden saisi poistettua siististi ja näppärästi? Ei voi kaivaakaan,kun vieressä on betonireuna luiskassa.

Keksiikö kukaan parannusta asiaan?
Virallinen vastaus
Asiaa olisi selventänyt kuva. On kovin vaikea kuvitella tilannetta. Ilmeisesti kyse on syöksytorvesta katolta tulevasta vedestä. Sadevesiputken rakentaminen on ilmeisesti pois suljettu vaihtoehto. Syöksytorven jatkeeksi pitää saada jatkoputki, jolla veden suunta voidaan kääntää sivulle. Voiko sinne rakentaa sadevesiputken? Nämä ratkaisut eivät aina ole hyvän näköisiä. Jos erehdyin täysin kuvittelemaan tilanteen väärin, pyri saamaan meille kuva tilanteesta.

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / sadeveden poisto siististi luiskassa":