Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Runkovesiputken kondeistuminen

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 29.3.2006 klo:10:26
En tiedä osaatteko / autatteko tälläisessa asiassa, mutta kysyn kuitenkin. Eli asun rivitalon omistusasunnosta (>2003) ja huomattiin kun tapetti alkoi tummua väliseinän alalaidasta. Avattiin katossa oleva kotelo, jonka sisällä kulkee taloyhtiön runkovesiputki. Putken eristyssaumat olivat huonosti tehty ja vesi oli kondensoitunut putkessa ja edelleen vuotanut eristeen saumasta. Kosteuskartoitusraportti on tehty. Josta ilmenee syyksi runkovesiputken kondensoituminen ja veden vuotaminen väliseinän levy- ja puurunkoihin sekä imeytyminen lattia betoniin. Olen taloyhtiön hallituksessa ja kun asia käytiin läpi ennen kosteuskartoitustta ja luultiin että vesiputki on vuotanut niin kaikki olivat sitä mieltä että taloyhtiön vakuutus korvaa vahingon. Nyt kosteuskartoituksen jälkeen taloyhtiön vakuutus ei ilmeisesti nyt korvaakaa kun nyt kysymys kondensiovedestä. Myös hallituksen muut jäsenet olivat sitä mieltä että "kukahan tämän" maksaa! Kuivatuskin on niin kallis että voitaisiinhan laittaa auton sisätilalämmittiä siihen puhaltamaan.. PRKL! Nyt haluaisin kysyä että miten lähden asiaa eteen viemään koska mielestäni taloyhtiö on korvausvelvollinen. Lisälksi haluaisin vastauksen siihen, kun asensin laminaatin n. 1,5 v. sitten eteiseen. Jätin vanhan muovilattiamaton laminaatin alle ja lisäksi laitoin väliin "styros muovimaton". Näin minun käskettiinkin tehdä kun aioin laaminaatin asentaa. Nyt taloyhtiön väki meinaa että minun pitäisi itse maksaa betonilaatan jyrsiminen ennen kuin kuivatus voidaan aloittaa, koska olen sen väärin tehnyt?

Simeon Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 2 kplVirallinen vastaus
Vakuutus ei tätä korvaa. Kyse on tyypillisestä talon rakenteiden aiheuttamasta vauriosta. Sen korjaaminen kuuluu pintarakenteineen taloyhtiölle. Jos olet...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Runkovesiputken kondeistuminen ":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: