Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Routavauriot sadevesikaivossa

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 24.3.2004 klo:7:51
Mitä pitäisi tehdä sadevesikaivolle jonka ylimmäinen rengas on talven jäljiltä aina pois paikoiltaan. Ylimmäinen rengas on vinon kartion mallinen. Viime kesänä kaivoin renkaan esiin ja laitoin paikoilleen, tänä keväänä routa on taas siirtänyt sen pois paikolitaan sen verran että hiekat kaivon ympäriltä valuvat kaivoon renkaiden välistä. Auttaisiko routaeristys kaivon ympärille vai renkaiden pulttaaminen kiinni toisiinsa?

Esukki
Kysymyksiä: 3 kplVirallinen vastaus
Kun kaivon ympärillä oleva maa on routivaa, tuo ilmiö on vääjäämätön. Tavallisesti kartiorenkaan päälle asennetaan routamatto, ja ympärille laitetaan routimatonta kiviainesta. Välttämättä tuokaan ei aina auta lopullisesti, mutta vähentää korjaustarvetta. Roudalla on mahtava voima. Jos yhdistät renkaat toisiinsa, koko kaivo voi nousta ylös.

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Routavauriot sadevesikaivossa":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

sadevesikaivon korjaus

Sadevesikaivossa yksi rengan on liikahtanut jolloin hiekkaa pääsee valumaan kaivoon. Miten kannattaisi korjaus hoitaa ja kuinkahan kallista moinen olisi....

matalapilariperustus

Suunnitteilla on aloittaa mökin pilariperustusten korjaaminen tänä kesänä. Pilareiden uusimisen syy on routavauriot. Mökki on pieni n. 25 neliötä ja 4 tuuman hirrestä teh...