Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Rakenteiden kuivaus ,

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 18.8.2018 klo:8:05
Viemäriputki poikki välipohjassa hiekassa ,pintalaatassa kaksivalua,välissä piki+asbesti vedeneristys.Tehtiin pintalaatan avaus sääntöjen mukaisesti,saastuneen hiekan poisto alkavalla viikolla ja putken korjaus.Nyt kuivauksen ohjeita tarvitaan ,on kreosootti,asbesti,ehkä mikrobi haittoja.Korjauskohde sisätulon aulassa josta portaat asuinkerrokseen n.15 askelta.Pelkona on huoneilman huonontuminen,sekoittuminen pölyyn jne.Millä laitteilla,tekniikalla parhaiten selviäisi. Kyseessä 50.luvun kivitalo.Miten desinfiointi /puhdistus hoidetaan?Virallinen vastaus
Asbesti määräykset ovat melko selkeät, jos kysymyksessä on asbestia työstettävissä rakenteissa, tulee korjaustyöt tehdä asbestityönä, joita voi tehdä ainoastaan siihen erikoistuneet liikkeet.
 

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Rakenteiden kuivaus ,":
HS
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi