Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Radon- ja viemäriputki vuotaa?

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 7.11.2019 klo:23:08
Hei,

jos nyt naisena olen oikein ymmärtänyt niin meillä menee (hitusen pieleen menneen mittauksien vuoksi) radon ja viemäriputki vessan läpi. Jostain syystä putkien juuri on alkanut vuotamaan tai jostain pääsee vesi siihen. Katolta puuttuu hatut, voiko tämä johtua siitä vai onko vika jossakin muualla? Laatoilla makaa harvasen päivä vettä, eniten silloin kun sataa. Kyseessä 2018 syksyllä valmistunut talo.


Virallinen vastaus
Ilmeisesti, on tosiaan niin kuin itsekin epäilit niin putki juuri vesikatolla vuotaa. Toinen, joskin epätodennäköinen,  mahdollisuus on,  jos ongelma toistuu vain kylmällä säällä niin kysymyksessä saattaisi olla myös putken huurtumisen aiheuttama sulamisvesi yläpojassa. Huurtuminen johtuisi putken huonosta eristämisestä.
 

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Radon- ja viemäriputki vuotaa?":
HS
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi