Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Pystykaivo

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 7.10.2021 klo:21:53
Hei,

Kuinka pystykaivo asennetaan oikeaoppisesti kaksoislaattarakenteeseen (kylpyhuone vm. 1983). Vanha pintalaattaa on piikattu pois ja uudesta pintalaatasta tulee kelluva. Pitääkö pystykaivo tukea pohjastaan jotenkin peruslaattaan, jätetäänkö putken varaan vai mahdollisesti jopa niin, että kaivoa ei työnnetä ihan muhvin pohjaan asti, että jää pieni laskeutumisvara?

Vanha kaivo oli jätetty putken varaan.Virallinen vastaus
Älä tue pystykaivoa vanhaan laattaan ja jätä pieni painumavara putkeen nähden, sillä uusi betonilaatta kovettuessaan ja kuivuessaan painuu hieman. 

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Pystykaivo":
profiilikuva
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Viemäriputkisto

Moi. Talo valmistunut 1971 ja viemärit alkuperäiset. Olen antanut viemärit kuvata erään yrityksen toimesta ja kuvauksen perusteella hyväss&a...

Lattiakaivo saunan puulattiaan

Rakennan rossilattiamökkiä, johon tulee pieni sauna. Harmaat vedet menevät yhtä 75 mm putkea routalevyjen alla ja edelleen anturan alta hyväksytt...