Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

pumppuryhmä

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 14.10.2013 klo:13:17
hei
asennutin tämmöisen pumppuryhmän lattialämmitykseen putkimiehellä, ja hän väitti ettei tämä toimi ellei pura osiksi ja asenna eritavalla, kuulema kierrättää vain kattilaan takaisin veden, miksei tämä toimisi suoraan, ja miten tämä tulisi asentaa tuommoisenaan, tarkoitan mistä lattiaan meno ja paluu, sekä syöttövesi / paluu kattilaan.alla linkki pumppuryhmään.
kiitos
http://profil.fi/index.php?main_page=product_info&cPath=40_61&products_id=1047&zenid=a55e75c45cc8949ef0668597d901b095
Jäsenen antama (14.10.2013 klo:14:07) kommentti

Kuvan mukaan näyttäisi että,Vasemmalta ylhäältä pumppaa lattiaan, siinä menoveden lämpömittari.Oikealta ylhäältä paluu lattiasta, paluuveden lämpömittari.Kolmitieventtiilillä sekoitetaan lattian paluuvedestä ja kattilalta tulevasta vedestä sopivan lämpöistä vettä.Vasemmalta alhaalta kattilasta kuuma vesi, oikealta alhaalta paluuvettä kattilaan.Lattiaan suurempi kierto ja pienempi lämpötila, kattilasta pieni kierto ja suurempi lämpötila.Jäsenen antama (14.10.2013 klo:18:02) kommentti

Aika normaali kytkentä, pelaa kyllä. Kolmitieventtiilin asennosta riippuvainen aukotus määrää sen, paljonko lattiapiirissä kiertävästä vedestä palautuu kattilaan ja paljonko jatkaa lattiapiiriin. Sama määrä vettä, joka kattilaan menee poistuu tietenkin sieltä lämmitettynä kolmitieventtiilille sekoittuen siinä lattiapiirin veteen sitä lämmittämään. Piirissä kiertää jatkuvasti jokseenkin vakio määrä vettä venttiilin asennosta riippumatta. 


Virallinen vastaus

Pumppuryhmä on aivan oikein varusteltu, ja se on tarkoitettu lattialä...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / pumppuryhmä":
Jäsenen antama (14.10.2013 klo:22:49) kommentti

Toimii: vesi lämpiää kattilassa ja lämminvesi lämmittää lattiaa. Kolmitieventtiilin ohjauksen hoito jäi kysymysmerkille. Lattiassa on /tai  asennetaan varmaan termostaatti, jota voit säätää halutun huonelämpötilan mukaan. Kolmitieventtiilin ohjausyksikön säätökäyristä sitten sopivia arvoja kokeillen saadaan toimivin systeemi. Markkinajohtaja ohjausyksiköissä lienee "ouman", mutta varmaan monet muutkin toimivat yhtä hyvin. Pääasia on, että termostaatti ja säätöyksikkö "puhuvat keskenään samaa kieltä". 
Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: