Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Pohjaviemäröinti petti

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 30.3.2009 klo:12:51

Olemme harkitsemassa kohdetta (pohjakerroksen kerrostalohuoneisto rak. 2004), jossa viime keväänä on pohjaviemäröinti tukkeutunut ja vesi tullut joka puolelle asuntoa. Lattia oli kuivattu ja uusittu. Seinät avattu alaosastaan ja kastuneet eristeet vaihdettu. Asianmukainen valvonta ja lopputarkastus syyskuussa 2008. Takuuaika remontilla 2 vuotta. Viemäröintiputki vaihdettu suurempaan vaikka vanhakin täytti määräykset.

-Mikä on mahdollisuus, että kosteutta on vielä jossakin (= eli onko tiedossanne tällaisia tapauksia)? Voiko tämänt yyppinen vesivahinko tuottaa muita ongelmia aikaa myöten?

-Onko isännöitsijän käyttämä määrite "uutta vastaava" todesta otettava vai onko tällaisissa tapauksissa aina riski olemassa?

- Voimmeko tarkistaa asunnon kunnon jollakin tavoin?
Virallinen vastaus
Vastaajien pitäisi tietää tarkemmin korjausmenetelmät. Viemäriveden tunkeutuminen on aina jotain muuta kuin pelkkää kuivausta. Viemärivesi sisältää aina myös bakteereja. Ne pitää poistaa esimerkiksi riittävällä otsonoinnilla. Kosteudenpo...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Pohjaviemäröinti petti":