Jäsenen Halpakorjaus antama (7.12.2010 klo:13:21) kommentti Jos tuo on taloyhtiössä, tarvitaan taloyhtiön hyväksyntä muutostyöhön etukäteen. Omakotitalossa tuon vähäisen muutostyön voi LVI-asentaja tehdä ilman mitään LVI -suunnittelijaa. Kannattaa kuitenkin sivusta seurata, että asentaja asentaa kulman oikein paikalleen (eikä esim. kumitiiviste mene ryttyyn jolloin seurauksena on laajamittainen vesivahinko). Työn teettäjänä kuitenkin vastaat tuosta asentajan tekemästä työstä. D1 -kokoelmasta en minäkään löytänyt tuollaista rajoitusta. Onkohan tuolla suunnittelijalla väärää tietoa? Hänen pitäisi pystyä näyttämään kyseinen määräys D1 -kokoelmasta. On hyvä lueskella noita säädöksiä itse, ettei teetetä turhia ja kalliita korjauksia.http://www.korvo.fi/3rakennuslupakynnys/72 Tuolta erinomaiselta sivustolta voi itse selvittää, tarvitaanko työn tekemiseen omakotitalossa mitään lupaa tai edes LVI-asentajan pätevyyttä. Niitäkin "asiantuntijoita" on, jotka vaativat ko. työstä kaiken maailman suunnitelmat ja paperit ja todistukset. Jäsenen Monta antama (7.12.2010 klo:13:56) kommentti Tee niin kuin itse ajattelet. Hyvä siitä tulee. Sinähän siellä asut eikä se putkarisunnitelija ja toisaalta mitä sinä sillä suunnittelijalla teet? Pyyhi vaikkapa...., jos et asu asoyssä viraitten kanssa.
Jäsenen Mestari antama (7.12.2010 klo:15:13) kommentti Jos luetaan D 1:stä tarkasti, siellä lukee ohjeosiossa4.2.1.3 Ohje,että seuraavat tilat varustetaan lattiakaivolla, 3) huonetilat,joissa on ylitulvimisvaara. Tuosta voi vetää sellaisen tulkinnan,että sinne pitää laittaa lattiakaivo,koska pesukoneessa on ylitulvimisen vaara.
Jäsenen Monta antama (7.12.2010 klo:15:42) kommentti Jos asuu pelkässä omassa tuvassa, niin se pilkuttelu ja tulkinta on kunkin asia, mutta tietohan lisää tuskaa.
Jäsenen Monta antama (7.12.2010 klo:16:18) kommentti Juu-u! Rättikoneessa ei yleensä pestä astioita eikä astianpesukoneessa rättejä ts. astianpesukone ei ole rättikone eikä päin vastoin vaikkakin koneita molemmat niinkuin helikopteri ja lentokone.
Jäsenen Monta antama (7.12.2010 klo:19:18) kommentti Jatketaan vielä: jos laittaa lattiakaivon, niin silloin lattia oltava/kannattaa olla vesitiivis kynnysesteineen, muutenhahan siitä ei ole mitään hyötyä. Kysyjä: tee kuten ajattelet. Älä kerro kenellekään, jos asut siis OK-talossa. Tätähän minä en "lausu ääneen", vaan ajattelen vain.
Jäsenen Halpakorjaus antama (8.12.2010 klo:10:02) kommentti Pesukoneen nukkasihtiä puhdistettaessa tulee mikäli sihti on tukossa jopa litrakaupalla vettä lattialle, joten kaukalo koneen alle on tarpeen ja lisäksi vähän suurempikin, esim. laatoitettu kaukalon muotoinen tila koneelle, josta vähäisen vuodon (ei tulvan) veden voi vahinkotapauksessa kauhalla kauhoa pois.
Jäsenen AsukasZ antama (8.12.2010 klo:14:08) kommentti Olen ilmoittanut muutoksesta isännöitsijälle. Kyseessä on kerrostalo, jossa on menossa putkiremontti (jossa myös kylpyhuoneet tehdään kokonaan uusiksi) ja tuo lvi-suunnittelija on myös koko putkiremontin pääsuunnittelija. Hän ollut väärässä ennenkin. Hän väitti, että vaatehuoneeseen täytyy laittaa lattiakaivo, jos sinne tulee pesukone, rakennusvalvontavirasto ei vaadi lattiakaivoa. Hän on myös perusteli tuon runkoviemäriliitännän RAKMK D1:n kohdalla 4.2.6.1, joka liittyy siihen, miten jäteveden pääsy estetään takaisin koneeseen, ei tulvimisvaaraan. Pesukoneliitäntä on jo toteuttu putkiremontissa kylpyhuoneen puolelle eli on asianmukainen. KH on kuitenkin niin pieni, että sinne ei mahdu pesukonetta ja siksi haluaisin siirrättää jo tehdyn liitännän seinän toiselle puolelle vaatehuoneeseen (jossa meillä olikin pesukone ennen putkiremonttia). Ai, että miksikö liitäntä on jo tehty? Pyysin purkiremonttiurakoijalta tarjousta pesukoneliitännästä vaatehuoneeseen ja hinnaksi olisi tullut 3400 euroa! Se perustui siihen pää/lvi-suunnittelijan väärään tietoon, että vaatehuone olisi pitänyt muuttaa märkätilaksi (rakentaa lattiakaivo, kaadot ja vesieristeet, hakea rakennusluvat, yms). Sillä aikaa, kun hankin todisteita, että pää/lvi-suunnittelija on väärässä, urakoija oli toteuttanut pesukoneliitännät kylpyhuoneeseen. Nyt minusta tuntuu, että pää/lvi-suunnittelija kyykyttää minua, koska osoitin hänen olevan väärässä ja hän yrittää teettä pesukoneliitännän mahdollisimman kalliilla. Eli tästä on tullut arvovaltakiista. Olen harkinnut toisen lvi-suunnittelijan käyttöä, mutta koska tuo putkiremontin lvi-suunnittelija on myös koko remontin pääsuunnittelija, hän todennäköisesti sabotoisi minun käyttämäni suunnitelijan työn. Lisäksi rakennusvalvonta vaatii, että tästä pikkuruisesta muutoksesta tehdään lvi- ja rakennepiirrustukset ja hyväksytetään ennen toteutusta rakennusvalvonnassa. Eli myös rakennusvalvonta kyykyttää minua. Ja typerintä tässä on se, että homma ei vaadi mitään suunnittelua. Kuka tahansa putkimies tekisi työn puolessa päivässä: poraisi reiän väliseinään, työntäisi reikään 20 cm vesiputkea ja irrottaisi tulovesiputken, pesukoneliittimen ja viemäröintiliittimen kylpyhuoneesta seinästä ja ruuvaisi samaan kohtaan vaatehuoneen puolelle. Ja kaikkein typerintä on se, että jos pesukoneliitäntä olisi tehty silloin, kun kylpyhuonetta rakennettiin uusiksi putkiremontin aikana, ainoa ylimääräinen työ (verrattuna siihen, mitä remontissa tehtiin joka tapauksessa) olisi ollut reiän poraaminen KH:n ja VH:n väliseen seinään ja 20 cm putkenpätkän iskeminen siihen eli kustannus olisi ollut 50 - 100 euroa.
Jäsenen AsukasZ antama (8.12.2010 klo:14:13) kommentti Olen ilmoittanut muutoksesta isännöitsijälle. Kyseessä on kerrostalo, jossa on menossa putkiremontti (jossa myös kylpyhuoneet tehdään kokonaan uusiksi) ja tuo lvi-suunnittelija on myös koko putkiremontin pääsuunnittelija. Hän ollut väärässä ennenkin. Hän väitti, että vaatehuoneeseen täytyy laittaa lattiakaivo, jos sinne tulee pesukone, rakennusvalvontavirasto ei vaadi lattiakaivoa. Hän on myös perusteli tuon runkoviemäriliitännän RAKMK D1:n kohdalla 4.2.6.1, joka liittyy siihen, miten jäteveden pääsy estetään takaisin koneeseen, ei tulvimisvaaraan. Pesukoneliitäntä on jo toteuttu putkiremontissa kylpyhuoneen puolelle eli on asianmukainen. KH on kuitenkin niin pieni, että sinne ei mahdu pesukonetta ja siksi haluaisin siirrättää jo tehdyn liitännän seinän toiselle puolelle vaatehuoneeseen (jossa meillä olikin pesukone ennen putkiremonttia). Ai, että miksikö liitäntä on jo tehty? Pyysin purkiremonttiurakoijalta tarjousta pesukoneliitännästä vaatehuoneeseen ja hinnaksi olisi tullut 3400 euroa! Se perustui siihen pää/lvi-suunnittelijan väärään tietoon, että vaatehuone olisi pitänyt muuttaa märkätilaksi (rakentaa lattiakaivo, kaadot ja vesieristeet, hakea rakennusluvat, yms). Sillä aikaa, kun hankin todisteita, että pää/lvi-suunnittelija on väärässä, urakoija oli toteuttanut pesukoneliitännät kylpyhuoneeseen. Nyt minusta tuntuu, että pää/lvi-suunnittelija kyykyttää minua, koska osoitin hänen olevan väärässä ja hän yrittää teettä pesukoneliitännän mahdollisimman kalliilla. Eli tästä on tullut arvovaltakiista. Olen harkinnut toisen lvi-suunnittelijan käyttöä, mutta koska tuo putkiremontin lvi-suunnittelija on myös koko remontin pääsuunnittelija, hän todennäköisesti sabotoisi minun käyttämäni suunnitelijan työn. Lisäksi rakennusvalvonta vaatii, että tästä pikkuruisesta muutoksesta tehdään lvi- ja rakennepiirrustukset ja hyväksytetään ennen toteutusta rakennusvalvonnassa. Eli myös rakennusvalvonta kyykyttää minua. Ja typerintä tässä on se, että homma ei vaadi mitään suunnittelua. Kuka tahansa putkimies tekisi työn puolessa päivässä: poraisi reiän väliseinään, työntäisi reikään 20 cm vesiputkea ja irrottaisi tulovesiputken, pesukoneliittimen ja viemäröintiliittimen kylpyhuoneesta seinästä ja ruuvaisi samaan kohtaan vaatehuoneen puolelle. Ja kaikkein typerintä on se, että jos pesukoneliitäntä olisi tehty silloin, kun kylpyhuonetta rakennettiin uusiksi putkiremontin aikana, ainoa ylimääräinen työ (verrattuna siihen, mitä remontissa tehtiin joka tapauksessa) olisi ollut reiän poraaminen KH:n ja VH:n väliseen seinään ja 20 cm putkenpätkän iskeminen siihen eli kustannus olisi ollut 50 - 100 euroa.
Jäsenen N65 antama (8.12.2010 klo:14:15) kommentti Eihän sillä lvi-pääsuunnittelijalla vaimikälie ole mitään valtaa siihen, jos taloyhtiö antaa luvan ja kunta ei vaadi toimenpide- tai rakennuslupaa. Miten hän voi sen sabotoida? Itse en kyllä asentaisi kerrostaloon pesukonetta muualle kuin märkätilaan. Jos se jostain syystä vuotaa, voi tulla aika mittava vahinko ja lasku. Jos muilla on sama ongelma, niin miksette teetä kaikille samantien isompaa kylppäriä ja pienennä vaatehuonetta?
Jäsenen AsukasZ antama (8.12.2010 klo:14:29) kommentti Rakennusvalvonta vaatii muutospiirustukset, jotka tekee pätevä lvi-suunnittelija ja rakennesuunnittelija ja käy "leimauttamassa" ne rvv:ssä ennen kuin urakoija toteuttaa ne. Erikoista on se, että tässä putkiremontissa on tehty rakennusluvan mukaisiin piirustuksiin paljon muutoksia, mutta mitään niistä ei ole tarvinnut "leimata" etukäteen rvv:ssä, ne leimataan urakan lopuksi. Ainoastaan tämä mitätön muutos vaati ennakkohyväksynnän eli myös rvv kyykyttää jostain syystä. Tästä olen jo tehnyt oikaisuvaatimuksen rvv:lle, mutta en ole vielä saanut vastausta. > Itse en kyllä asentaisi kerrostaloon pesukonetta muualle > kuin märkätilaan Taloyhtiö hyväksyy pesukoneen asennettavaksi keittiöön, jossa ei ole lattiakaivoa. Ja todettakoon vielä, että vaatehuoneen lattiaan tehtiin vuonna 2006 vedeneristys (Kiilto Krafiber ja päälle keraaminen laatta). >Jos muilla on sama ongelma, niin miksette teetä kaikille >samantien isompaa kylppäriä ja pienennä vaatehuonetta? a) yhtiössä on 256 huoneistoa ja osassa niistä on putkiremontti jo ohi b) pelkkä outkiremontti maksaa 25000- 35000 e/huoneisto, siinäkin on nielemistä
Jäsenen Monta antama (8.12.2010 klo:14:52) kommentti Nyt kysyn hyvin tyhmän kysymyksen: miksi et heti kertonut totuuttasi, vaan annoit oikeastaan, jos ei täysin väärää tietoa, niin ainaki täysin virheellisell tavalla? Miksi? Sehän ei palvellut Sinua mitenkään. Kaikesta huolimatta kannattaa tehdä näin (Sinun harkintasi mukaan): 1) Tee nyt niin kuin kyykyttäjät haluavat eli ole asentavinasi tai asenna se pesukoneesi sinne pesuhuoneesesi tai 2) Jatka letkuja ja pistä pesukone pesuhuoneen ulkopuolelle ja alle se kaukalo. Jos joku ihmettelee, niin sano, että "peset pesuhuonetta vielä, jotta se saadaan hyvin pestyksi ja että pesukonetta on turha siirrellä", tämä vain niin kauan, kun niitä kyykyttäjiä liikkuu huushollissasi tai 3) Älä paljasta niitä pikaliittimillisiä jatkoletkuja ja käytä niitä sitten vain tarvittaessa ja sano, että "pesukonetta saa säilyttää vaikka mh:ssa" 4)Kun kyykyttäjät eivät enää liiku eli ne ovat lopullisesti poistuneet, siis tarkastukset suoritettu (koko talossa), niin tee yksityinen pesukoneen siirto a) luullakseni se ei onnistu, jos teet ilmoituksen taloyhtiölle eli kyykyttäjät tulevat kuvaan mukaan ja piruuttaan kieltävät b) tee se komeroon siirto täysin omin voimin hiiskumatta mihinkään. Jos jäät siitä sitten myöhemmin kiinni, niin "ota lakki nöyrästi päästäsi" pyydellen anteeksi ja siirrä pesukone sinne kylppärin oven taakse tai peräti kylppäriin ja sano vakuudeksi "se on nyt siinä". c) kun vohotus on hiljentynyt, niin siirrä pesukone takaisin komeroosi. Jois Sinulle tulee sitä yksityistä siirtoa tekemään ammattilainen, niin opettele nuo offensiivit siten, että et jatkossa siirroissa tarvitse ulkopuolista rahastajaa. d) tuon b)-kohdan voit toistaa kuinka monta kertaa se on tarpeen, niin kyllä se siitä e) Mikä tärkeintä linnaan et joudu, sillä se paikka on täysin hyväksytty, kun siellä on se kaukalo alla ja vakuutusyhtiösi vastaa siten vahingoista, jos ei, niin vaihda yhtiötä, jos kysymykseesi on kieltävä vastaus ko.yhtiöltä. PS! "Itse en kyllä asentaisi kerrostaloon pesukonetta muualle kuin märkätilaan." Eihän tuo ole neuvojan pesukone? Jos ei ole niin mitä tuolla on merkitystä? Ei mitään! "Jos se jostain syystä vuotaa, voi tulla aika mittava vahinko ja lasku." Ei syytä huoleen! Neuvojalle neuvo: kts edellä. "Jos muilla on sama ongelma, niin miksette teetä kaikille samantien isompaa kylppäriä ja pienennä vaatehuonetta? " Onpas neuvo, kun homma on jo tehty!
Jäsenen AsukasZ antama (8.12.2010 klo:15:15) kommentti > Tuossahan voisi osakas tehdä seinään 5x5 cm:n aukon josta letkut > saa viedyksi vaatehuoneesta toiselle puolelle. Tämä on itse asiassa varasuunnitelmani, jos tuo 1-suunnitelma ei onnistu. Haluaisin mieluummin siistin ratkaisun, jossa kylpyhuoneen puolella ei seinässä turhaa tavaraa (KH on siis todella pieni!) > Nyt kysyn hyvin tyhmän kysymyksen: miksi et heti kertonut totuuttasi, > vaan annoit oikeastaan, jos ei täysin väärää tietoa, niin ainaki täysin > virheellisell tavalla? Sorry, en ymmärtänyt kysymystä: mistä annoin väärää tietoa? > Kaikesta huolimatta kannattaa tehdä näin ... Voisin toki tehdä tuon itse, mutta se vaatisi minulta ylimääräistä työtä. Nyt on nimittäin niin, että varsinainen putkiurakoija tekisi muutoksen (siis liitäntöjen siirron seinän toiselle puolelle + reikäisten laattojen vaihdon KH:ssa) ilman kustannuksia, jos pää/lvi-suunnittelija hyväksyisi sen, että jätevesi ohjataan olemassa olevaa liitäntäviemäriä pitkin KH:n lattiakaivoon (mihin se menisi joka tapauksessa, jos pesukone olisi KH:ssa). Kaikkiaan kyse on siis siitä, että pää/lvi-suunnittelija, osin isännöitsijä, osin urakoija ja rvv ovat kämmänneet ja sen seurauksena minun pitäisi maksaa satoja tai tuhansia euroja tuosta muutoksesta, joka oikein suunniteltuna ja oikeaan aikaan toteutettuna (kun KH oli vielä "auki") olisi maksanut minulle 50 - 100 euroa. Jos nyt saisin tuon pää/lvi-suunnittelijan myöntämään, että pesukoneen jäteveden voi ohjata KH:n lattiakaivoon, tarvittava muutostyö olisi pieni ja putkiurakoija tekisi sen ilmaiseksi.
Jäsenen AsukasZ antama (8.12.2010 klo:15:39) kommentti Vielä yksi juttu tuosta pää/lvi-suunnittelijasta. Kun kysyin, miksi jätevettä ei saisi ohjata VH:sta KH:n lattiakaivoon, vastaus oli seuraava: "Jos lattiakaivo alkaa tulvia KH:ssä (on tukossa), sitä ei huomaa VH:sta käsin". Eli tyyppi väitti vakavissaan, että kun pesukone on käytössä, joku istuu koko ajan sen vieressä valvomassa, ettei vesi vuoda/tulvi mistään. Se on tietysti selvää, että jonkun pitää olla huoneistossa pesun ajan, mutta että pesukoneen vieressä koko ajan... Aika paksua juttua.
Jäsenen Monta antama (8.12.2010 klo:15:50) kommentti Niinhän se on, sillä moni muukin aina "haluaisi". Jos kaikki oli vain siitä kiinni, niin sitä ongelmaa ei olisi (lue: ole), mutta saapas näkee, kun kumpi ja kampi tappelevat. Minä veikkaan, että sittenkin Zeppo. Toisaalta, jos tädillä on munat, niin hän onkin setä. Sen voin myöskin sanoa, että ohjeita on annettu ja kun niistä ei ole apua, niin silloin on pantava nyrkki taskuun ja puitava/puristettava sitä kovasti. Kun tuulimylläjä vastaan taistelee, niin silloin on otettava se viekkaus, mutta ei vääryys, käyttöön. Siinä punnitaan se kyvykkyys.
Jäsenen AsukasZ antama (8.12.2010 klo:17:02) kommentti > Kun tuulimylläjä vastaan taistelee, Tältä se tosiaan tuntuu, mutta vielä en ole luopunut toivosta > niin silloin on otettava se viekkaus, mutta ei vääryys, käyttöön. > Siinä punnitaan se kyvykkyys Jep, tämäkin linja on menossa ja juristini on siinä hyvänä apuna :-)
Jäsenen Monta antama (8.12.2010 klo:17:43) kommentti No, jopa jo jotakin! Nyt ei ole kyvykkyydestä, saatikka viekkaudesta ollenkaan kysymys, vaan kaukana niistä. Niin nyt ne rahasi menevätkin viemäriin ja se on sitten se parempi paikka! Olkoon! Halleluja! En uskalla sanoa: voi pyhä yksinkertaisuus, joten enpä sano! Siinä hommassahan ei tonni ja kaksikaan kalahda mihinkään. Kullakin olkoon siis se tyylinsä. Maksoi mitä maksoi!
Jäsenen AsukasZ antama (8.12.2010 klo:19:40) kommentti > Siinä hommassahan ei tonni ja kaksikaan > kalahda mihinkään. a) Juristini on tuttu, joka on minulle kiitollisuuden velassa eli voin käyttää hänen palveluitaan ilmaiseksi. b) Hyvä juristi on sellainen, joka ratkaisee tapaukset tuomioistuimen ulkopuolella nopeasti ja tehokkaasti. Ja minun juristini on hyvä juristi.
Jäsenen Monta antama (8.12.2010 klo:19:51) kommentti Ja se harmauskin vielä! Mitähän ver..ver... sanoisi? Kai ne velvoitteet yhteikuntaa kohtaan myös täytetään! Tottahan toki! Ettei vaan ole täydellistä viemäröintiä. Ei tietenkään.Ne hoidetaan vastaavasti ...ulkopuolella.
Jäsenen N65 antama (9.12.2010 klo:7:29) kommentti Taloyhtiö ei halua vastuulleen ko. virityksiä. Siksi eivät anna lupaakaan.
Jäsenen Halpakorjaus antama (9.12.2010 klo:8:47) kommentti Näin on että taloyhtiön pj. ja hallitus että ovat niin isoja herroja että voivat jopa asettua vastustamaan D1 -määräysten mukaista rakentamista. Ja kyllähän riski kasvaa jos sallitaan yleisesti pesukoneiden sijoittelu vaatekomeroihin. Mutta D1-määräykset eivät kiellä pesukoneen sijoittamista vaatekomeroon ja tavallista pitempiä letkuja myydään ja tarvittaessa tehdäänkin mittojen mukaan, joten tällä periaatteella käyttö on mahdollista pesuhuoneen liitännöistä. Taloyhtiössä lupaa suunnitelmista poikkeamiseen ei voi tehdä ilman osakkaan lupahakemusta eikä urakoitsijakaan voi toimia ennen kuin taloyhtiö antaa luvan muutokseen. Hyvä juristi ei edes yrittäisi näistä lähtökohdista nostaa juttua.
Jäsenen AsukasZ antama (9.12.2010 klo:9:52) kommentti Kyse on nyt siitä, että salliiko D1 pesukoneen viemäröinnin viereisen huoneen lattiakaivoon. Olen kysynyt tätä rakennusvalvonnasta ja he kieltäytyvät ottamasta kantaa. Heidän mukaansa ainoa tapa saada rvv:n kanta, on tehdä ensin teettää suunnittelijoilla kalliit piirustukset, joihin rvv ottaa kantaa maksua vastaan. Ongelma on se, että viranomaismääräys (RAKMK D1 4.2.6.1) on epäselvä enkä suostu maksamaan viranomaiselle siitä, että se esittää kantansa tuon epäselvän viranomaismääräyksen tulkintaan. Tätä tukee myös hallintolain § 8. Mitä tulee noihin pesukoneen asennuksen riskeihin, taloyhtiö siis sallii pesukoneen sijoittamisen keittiöihin, vaikka niissä ei ole lattiakaivoa eikä vedeneristystä. Siinä mielessä pesukoneen käyttö keittiössä ja vaatehuoneessa on sama asia. Paitsi että meidän tapauksessa vaatehuoneessa on vedeneritys (tehty sertifioidulla menetelmällä ja materiaaleilla vuonna 2006), veden pitävä kynnys ja pesukoneen alle tulee tietenkin vuotokaukalo. Haluan vielä muistuttaa, että meillä siis oli jo ennen putkiremonttia pesukone vaatehuoneessa yhtiön luvalla, mutta liitäntä jouduttiin purkamaan putkiremontin takia (KH otettiin irti kaikki mikä irti lähtee). Lisäksi taloyhtiön hallituksen pj. suostuu ao. asennukseen, mutta isännöitsijä vaatii kalliiden suunnittelijoiden käyttöä ja maksullista hyväksyntää rvv:ssä. Rakennusvalvontaviraston internet-sivuilla olevan tulkinnan mukaan tällaisen päätöksen voi tehdä taloyhtiö. Mitä tulee noihin lupahakemuksiin, yhtiössä on siis menossa putkiremontti ja mihinkään muihin osakkaiden haluamiin muutoksiin tai urakoijan tekemiin muutoksiin (rakennuslupaan nähden) ei ole tarvittu etukäteislupaa rvv:stä. Kaikki muut muutokset leimataan muutoskuvien kanssa yhtenä nippuna urakan lopussa. Tämä on rvv:n tarkastajan mukaan normaali käytäntö isoissa rakennushankkeissa.
Jäsenen Monta antama (9.12.2010 klo:10:09) kommentti Tapelkaa! Myös viisaampi väistää tarvittaessa, kun se auttaa lopputulokseen pääsyä tavalla tai toisella. Täällä tuomioistuin-turpakäräjillä sen käsittely on halpaa, mutta halvalla ei hyvää saa. Onhan se ainakin terapiaa tai muuta joogaa!
Jäsenen Halpakorjaus antama (9.12.2010 klo:10:29) kommentti Hallituksen pj. on pestannut isännöitsijän hoitamaan homman. Isännöitsijä on vastuussa siitä että hänen toimintansa kestää tarkastelun myös jälkikäteen. Ilmeisesti ei halua ottaa mitään riskejä. Tuo aikaisempi lupa ei enää ole voimassa uudessa tilanteessa. Ja on myös niin että osakas vastaa tällaisista ylimääräisistä itse tekemistään lisäyksistä ja niiden kunnossapidosta. Yhtiöllä ei ole velvollisuutta kunnostaa entiselleen tuota ylimääräistä lisäystä, vaan riittää alkuperäinen taso.
Jäsenen N65 antama (9.12.2010 klo:10:44) kommentti Isännöitsijä ei voi päättää, että pitää olla rvv:n luvat, jos kerran taloyhtiön hallitus ei vaadi. Isännöitsijä ei päätä, mitä hallitus tekee, vaan toisinpäin.
Jäsenen AsukasZ antama (9.12.2010 klo:11:26) kommentti Se on selvä, että yhtiö ei vastaa tämän muutoksen kustannuksista. Se on myös selvää, että vastuu muutoksesta on osakkaalla, ei yhtiöllä. Olen tarkastanut vakuutusyhtiöstä, että jos asennus tehdään haluamallani tavalla ja vaatehuoneessa tapahtuu äkillinen vesivahinko, kotivakuutus korvaa minun vahinkoni ja vastuuvakuutus muille aiheutuneet vahingot. Se on totta, että tässä on kyse vastuun väistelystä. Isännöitsijä siirtää vastuun suunnittelijalle, suunnittelija siirtää vastuun D1:lle (ja tulkitsee sitä väärin/yli), rakennusvirasto siirtää vastuun suunnittelijalle ja urakoija siirtää vastuun taloyhtiölle ja taloyhtiö on siirtänyt vastuun isännöitsijälle (hänelle tehdään muutosilmoitukset). Ja kaikki vaativat varmuuden vuoksi ydinsodankestävää ratkaisua silloinkin kun vähempi riittäisi ja osakkaan odotetaan maksavan kiltisti. Se hyöty tästä keskusteluketjusta on ollut, että kukan ei ole ollut sitä mieltä, että suunittelija olisi oikeassa D1:n tulkinnassaa. Tästä on hyvä jatkaa prosessia eteenpäin. Kaikille epäiljöille todettakoon, että oman etuni nimissä haluan hoitaa tämän liitäntäasian turvallisesti ja kaikkien sääntöjen mukaan. Nyt on vain kyse siitä, mikä on näiden sääntöjen oikea tulkinta. Tähän mennessä olen saanut kaikki osapuolet (suunnittelija, isännöitsijä, rvv, urakoija) kiinni vähintään yhdestä väärästä/tarkoitushakuisesta tulkinnasta. Ainoastaan hallituksen pj:llä on puhtaat paperit. Täytyy varmaan vielä hakea hallituksen virallinen kanta asiaan.
Jäsenen N65 antama (9.12.2010 klo:11:55) kommentti Ap:na palkkaisin oman lvi-suunnittelijan. Ne piirustuksete eivät montaa satkua maksa. Kyse on kuitenkin hyvin yksinkertaisesta asiasta ja pienestä kohteesta (ei vie paljoa aikaa).
Jäsenen AsukasZ antama (9.12.2010 klo:12:59) kommentti > Ap:na palkkaisin oman lvi-suunnittelijan. > Ne piirustuksete eivät montaa satkua maksa Tämä on yksi vaihtoehto, jota olen harkinnut. Tosin ensin niin, että pyytäisin vain lyhyen konsultaation eli kysyisin "Voiko pesukoneen jäteveden ohjata VH:sta KH:n lattiakaivoon vai täytyykö se ohjata runkoviemäriin?" (vastaus tähän kysymykseen on villakoiran ydin). Onko kellään tietoa, paljonko lvi-suunittelija veloittaisi tuohon kysymykseen vastaamisesta kirjallisesti? Putkiurakan pääsuunnittelija vaatii sekä lvi-suunnittelijan että rakennesuunnittelijan piirustukset muutoksesta ja ne tosiaan maksaisivat varmaan vähintään satoja euroja. Mutta, jos viemäröinnin voi hoitaa lattiakaivoon, se ei vaadi mitään suunnittelua, koska viemäröinti on jo toteutettu putkiremontin yhteydessä. Ainoa työ olisi olemassa olevan tulovesiputken vieminen KH:n seinän läpi VH:een ja KH:n seinässä olevan viemäröintiliittimen siirtämisen VH:n puolelle. Tämä on siis työ, jonka kuka tahansa putkimies osaa tehdä ilman suunnittelua ja työhön menee korkeintaan 2 - 3 tuntia. Jos tämän työn suunnittelusta täytyy maksaa satoja euroja ja siitä että suunnittelijat menevät esittämään piirustukset rvv:oon täytyy maksaa 100 - 200 euroa ja rvv veloittaa vielä n. 200 euroa, puhutaan vähintään 1000 euron kustannuksesta. Ja itse muutostyö maksaisi 100 - 200 euroa. Kyllä tässä joku on pielessä, jos suunnittelu ja viranomaiskustannukset ovat moninkertaiset verrattuna toteutuskustannuksiin.
Jäsenen Pm antama (9.12.2010 klo:13:15) kommentti Kun seuraavassa yhtiökokouksessa annat suostumuksesi ryhtyä hallituksen jäseneksi ja sitten edelleen suostut puheenjohtajaksi niin jatkossa pääset helpommalla.
Jäsenen Monta antama (9.12.2010 klo:13:36) kommentti Hyväksyyköhän muut!
Jäsenen Pm antama (9.12.2010 klo:13:47) kommentti Zeppo vaikuttaa viksulta ja aikaansaavalta, joten asia riippunee vain hänen suostumuksestaan.
Lisää kommentti*