Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Painevedestä kantoveteen siirtymisen vaatimat toimet ja kustannukset

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 23.8.2016 klo:16:38
Vapaa-ajan asunnolla on vesiosuuskunnan liittymä ja periaatteessa vesi tulee sisälle asti, mutta vähäisen käytön (viikko/vuosi) vuoksi liittymä on ollut kokonaan suljettuna. Järveen on talosta matkaa noin 100 metriä ja ottaen huomioon jätevesiasetuksen vaatimukset järkevin ratkaisu voisi olla ns. kantoveteen siirtyminen. Vesiosuuskunnan sulku sijaitsee noin 15-20 metrin päässä talosta vanhan porakaivon vieressä (viereisen navetan epäiltiin saastuttaneen kaivoveden). Miten ns. kesävesi kannattaisi käytännössä toteuttaa? (Liittymän avaaminen ja suljetuttaminen ei välttämättä maksa mitään). Tarvitsisin myös suuntaa antavan kustannusarvion/-arviot, jossa on erikseen työnosuus & materiaalit. Kevyet lapiohommat voisin ehkä hoitaa itse ennen ja jälkeen putkimiehen.

Puolipihaavarjossa Käyttäjä on nainen
Vihti, 
Kysymyksiä: 21 kpl
Jäsenen antama (23.8.2016 klo:19:17) kommentti

Tässä jäi nyt avoimeksi se, että mistä tämä kesävesi/kantovesi olisi tarkoitus jatkossa ottaa. Porakaivostako?Jäsenen antama (25.8.2016 klo:17:42) kommentti

Vesi olisi jatkossakin tarkoitus ottaa vesiosuuskunnan liittymästä. Ideana olisi vain muuttaa putkituksia siten, että vedentulo sisälle asti katkaistaisiin ja vettä saisi vain jostain ulkona olevasta hanasta (= kantovesi). Pitäisi vain tietää kustannukset suunnilleen etukäteen, jotta tietäisi, kannattaako omia rahoja uhrata muutaman kesän takia. Optimiratkaisu voisi (kustannuksista riippuen) olla sellainen, joka olisi helposti muutettavissa takaisin, jos uusi omistaja haluaisikin joskus tulevaisuudessa taas paineveden sisälle asti.

 Jäsenen antama (28.8.2016 klo:17:04) kommentti

Mikä on osuuskunnan laskutusperuste? Ilmeisesti teillä on vesimittari jossain? Ongelmaksi saattaa tulla vesimittarin ja tämän vesipostin sulanapito.

Yleisesti vallitsevan käytännön mukaan jätevedenkäsittely voidaan toteuttaa vähäisen käytön (esim. kantovesi) vaatimusten mukaisesti painevedestä huolimatta.jos kiinteistön vesikalusteet ovat tarpeeksi vähäiset. Raja kulkee yhtäältä siinä, miten lämmintä vettä tuotetaan ja toisaalta sitten käyttömahdollisuuksien mukaan. Jos on suihku saunassa ja boileri vedenlämmitykseen, niin tätä ei katsota enää vähäiseksi käytöksi. Mutta jos vesi lämmitetään muuripadassa ja kattiloissa eikä ole suihkua tai mitään pesukoneita, rinnastetaan tämä kantoveteen.                                  

 


Virallinen vastaus
Viisainta on käyttää vesiosuuskunnan tuottamaa vettä, joka on puhdasta. Muut vedenhankinnat ovat...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Painevedestä kantoveteen siirtymisen vaatimat toimet ja kustannukset":
profiilikuva
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen antama (25.8.2016 klo:17:49) kommentti

Tarkoitus olikin käyttää edelleen vesiosuuskunnan tuottamaa vettä eli ideana olisi vain muuttaa putkituksia siten, että vedentulo sisälle asti katkaistaisiin ja vettä saisi vain jostain ulkona olevasta hanasta (=kantovesi). Oletetaan, että esittämäni vaihtoehto on vesiosuuskunnan puolesta mahdollista toteuttaa - miksei olisi? Optimiratkaisu voisi (kustannuksista riippuen) olla sellainen, joka olisi helposti muutettavissa takaisin, jos uusi omistaja haluaisikin muutaman vuoden päästä taas paineveden sisälle asti.
Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: