Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Outo ääni wcn vetämisen jälkeen

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 18.6.2019 klo:16:59
02 rakennettuun paritaloon ilmaantui outo "imuääni" wcn vetämisen jälkeen. Esiintyy satunnaisesti, kuuluu molemmissa asunnoissa, ei paikallistuu mihinkään wchen tai suihkutilaan, tulee ilm syvältä talon alta. Putket harjapuhistettiin ja videoitiin ja ääni katosi n 6 kk:ksi mutta palasi. Putket tähystettiin taas, pitäisi olla ehjät ja es hajulukkojen paikoillaan, mahdotonta saada lvi-osaajaa paikalle oikeaan aikaan, kun ääni kuuluu satunnaisesti, useimmiten iltaisin. Miten tässä pääsisi eteenpäin? Virallinen vastaus
Tarkastakaa onko wc istuimien takana olevassa viemäriputkistossa tuuletusputkea, joka on johdettu vesikaton läpi ulos. Jos putkea ei ole, niin viemäri ei saa korvausilmaa, kun wc istuin tyhjennetään ja se voi aiheuttaa tuon äänen silloin, kun korvausilma tulee jonkun muun vesikalusteen hajulukon tai lattiakaivon kautta.

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Outo ääni wcn vetämisen jälkeen":
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Jatko kysymys

Kysytty: 19.6.2019 klo:9:29
Kiitos nopeasta kommentista. Ei ole tällaista ainakaan wcn puolella eli sellaista ei näy. Sen asentaminen jälkikäteen lienee tosi iso operaatio. Joku neuvoi, että lisäilmaa putkistoon voisi saada asentamalla kaikkien tiski - jakäsienpesualtaiden alla oleviin putkiin alipaineveenttiilit. Miltä kuulostaa ja onko muita ratkaisuita? 
Virallinen vastaus jatkokysymykseen
Kuulostaa työläältä ja aikaa vievältä. Pyydä se videonauha katseltavaksesi ja ota mukaan putkimies joka tietää miten viemäriputkituksia pitää tehdä ja viemäripiirustukset on hyvä olla myös tutkittavana, jolloin asia selviää. Rakennusvalvonnassa pitäisi olla arkistoituna talosi viemäreistä piirustukset ja saat kopiot sieltä,ellei muualta löydy.
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi