Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Ongelmia lämpimän kä'yttöveden/lattialämmityksen putkistoissa - jatkokysymys

Vesi ja viemäröinti

Kysytty: 14.1.2009 klo:8:09

Jatkokysymys eilisen kysymyksen vastaukseen littyen.,

Vaikka alueella onkin ollut joitakin vesijohtokorjauksia, suljin mielessäni pois vaihtoehdon, että kiintoaines olisi kulkeutunut putkistoihin vesilaitoksen veden mukana, sillä perusteella, että 1) vesilaitos toimittaa vain kylmää vettä, eikä kiintoainesta esiintynyt kylmässä vedessä missään vaiheessa, ei edes heti häiriöiden jälkeen, 2) kysyin asiaa naapurikiinteistöiltä , eikä heillä ole tälläisiä ongelmia ole esiintynyt ja 3) järjestelmä on huuhdeltu jo kertaalleen (vaikka onhan tietysti mahdollista, että sinne jäi vielä kiintoainesta jonnekin) . Selvitän asiaa toki vesilaitokselta ja näytteen analysointi lienee paikallaan. Mikä muu voisi aiheuttaa ongelman, jos se ei ole vedenjakelusta johtuvaa? Voisiko esim. jostain putkiliitoksesta, tiivisteestä, hajonneesta kiertovesipumpusta irroita tälläistä kiiintoainesta ja miten ongelman lähteen voisi saada selville?
Virallinen vastaus
Tämä on aiheellinen lisäkysymys. Vastaaja ei ollut lukenut riittävän tarkasti kysymystäsi. Sakkaa on liikkeellä erittäin paljon. Päästä hanasta kylmää vettä, ja keitä vesi. Jos kattilan pohjaan syntyy ruskeaa massaa, kyse on raudasta. Normaalisti vesilai...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Ongelmia lämpimän kä'yttöveden/lattialämmityksen putkistoissa - jatkokysymys":